Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AVM yatırımları 53,5 milyar dolara ulaştı

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, AVM yatırımlarının 53,5 milyar dolara ulaştığını söyledi.Yabancı yatırımcı ile Türk yatırımcıların bir araya gelmesinin kritik öneme sahip olduğunu belirten...

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2016 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2016 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, AVM yatırımlarının 53,5 milyar dolara ulaştığını söyledi.
Yabancı yatırımcı ile Türk yatırımcıların bir araya gelmesinin kritik öneme sahip olduğunu belirten Belgü, "Dünyanın en büyük 17’nci ekonomisine sahibiz. Türkiye’yi doğru şekilde anlatmak bizlerin görevi. Yabancı yatırım açısından büyük potansiyelimiz bulunuyor” dedi.
Türkiye’nin doğru şekilde anlatıldığında yatırım potansiyelinin hala çok yüksek olduğunu vurgulayan Belgü sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’de AVM sektörüne bugüne kadar 52,5 milyar dolar yatırım yapıldı. 2016 yılında hayata geçen projelerle bu rakam ortalama 1 milyar dolar artarak 53,5 milyar dolara ulaştı. Türkiye dünyadaki 17’nci büyük ekonomi. Biz de Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden biri haline gelen perakende ve AVM sektörlerinin bu alanda temsiliyetine çok önem veriyoruz. Bu hedefle gerçekleştirdiğimiz yemekte, davetlilerimiz kısa vadede ve uzun vadede Türkiye’ye yatırım potansiyelini tartışma imkanı buldu. Çalışmaya devam edip hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tam”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.