Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avcılık Kültürü Av Köşkü’nde Sergileniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ziyaretçilerini ağırlayan Hünkar Köşkü Müzesi, Müzeler Haftasında özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.‘Av köşkü’ olarak bilinen Hünkar Köşkü Müzesi’nde avcılık sergisi açıldı. Orta...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 19:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ziyaretçilerini ağırlayan Hünkar Köşkü Müzesi, Müzeler Haftasında özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
‘Av köşkü’ olarak bilinen Hünkar Köşkü Müzesi’nde avcılık sergisi açıldı. Orta Asya’dan bugüne kadar, tarihin her döneminde önemli yere sahip olan avcılık kültürü müzede gözler önüne serildi. 1844 yılında Padişah Abdülmecid Han’ın Bursa ziyareti için 19 günde inşa edilen ve Atatürk’ün de Bursa’ya geldiğinde konakladığı Hünkar Köşkü’nde açılan sergi ilgi gördü.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe adına Muhsin Özlükurt’un katıldığı sergi, kültürel bir zenginliği daha öne çıkardı. Mehter takımının marşlarıyla renklenen programda konuşan Özlükurt, tarihi mekanda açılan sergini önemine vurgu yaptı.
Serginin hazırlığına emek veren Bursa Merkez Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Prof. Dr. Senih Yazgan da avcılığın yanlış anlaşıldığını belirterek, avcıların doğaya saygı duyan bir kitle olduğunun altını çizdi. Avcılık kavramının doğru tanınması adına bu kültürün tanıtıldığı sergilerin önemine işaret eden Yazgan, serginin hazırlanmasına destek veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi Hünkar Köşkü’nde görülebilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.