Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avaşin-Basyan ve Zap bölgesine hava harekatı

Avaşin-Basyan ve Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında tespit edilen 1 doçka uçaksavar MTF mevzi, 3 havan mevzi olmak üzere dört hedef imha edildi, mevzii içinde ve civarında bulunan 10 kadar terörist de etkisiz hale getirildi.Askeri kaynaklardan...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 18:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avaşin-Basyan ve Zap bölgesine düzenlenen hava harekatında tespit edilen 1 doçka uçaksavar MTF mevzi, 3 havan mevzi olmak üzere dört hedef imha edildi, mevzii içinde ve civarında bulunan 10 kadar terörist de etkisiz hale getirildi.
Askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre, 29 Ekim 2016 tarihinde saat 12.13 sularında, Hakkari/Çukurca Hisar Dağı Binlis T. Bölgesinde bulunan TSK unsurlarına bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen havan saldırısı sonucu 3 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin Irak Kuzeyi Avaşin-Basyan bölgesinde oldukları tespit edildi ve Türk Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen 1 doçka uçaksavar MTF mevzi, 3 havan mevzi olmak üzere dört hedef imha edildi, mevzii içinde ve civarında bulunan 10 kadar terörist de etkisiz hale getirildi.
Ayrıca Irak Kuzeyi Zap bölgesinde tespit edilen 2 havan mevzii de imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.