Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av yasağı bitti, balık sezonu açıldı

Samsun’un 19 Mayıs ilçesindeki 15 Nisan’da başlayan av yasağının kalkmasıyla gırgır tekneleri ve küçük teknelerle denize açılarak "Vira Bismillah" dedi.Teknelerle gece açılarak ağlarını denize bırakan balıkçıların ağlarına...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 09:12
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 09:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’un 19 Mayıs ilçesindeki 15 Nisan’da başlayan av yasağının kalkmasıyla gırgır tekneleri ve küçük teknelerle denize açılarak "Vira Bismillah" dedi.
Teknelerle gece açılarak ağlarını denize bırakan balıkçıların ağlarına en çok istavrit, çinakop, barbun mezgit istavrit takıldı. Dereköy Balıkçı Barınağı’ndan “Vira Bismillah” diyerek sezonun ilk balık avına başladıklarını söyleyen Bekir Kılıç, "Şu an görüntü iyi, inşallah iyi olur. İlk gecemiz tam açılamadık ama fena değil. Bundan sonra daha umut ediyoruz. Şu anda istavrit bakıyoruz. İlk gün denize çıktık, balığımızı tuttuk” dedi.
Balıkçı Ömer Akgöz ise “Sezonumuz iyi geçecek gibi gözüküyor. Oltaya giden arkadaşlardan tahmin ediyorduk. Çinakop, istavrit ve palamudu zaten görüyorduk. İlk akşam hava muhalefeti ile palamut olmadı. İnşallah bu akşam ve yarın akşam havanın sakinleşmesini bekliyoruz. Şu anda istavrit iyi gözüküyor. Halkımız ucuz balık yesin ama burada bir sürü personel çalışıyor. Bir sürü borçlar yaptık, bunu da balıkla ödeyeceğiz. Herkes balık yesin. Hem tutan kazansın hem de vatandaş balığı ucuz yesin ama her şey değerinde olsun. Bu tekneler milyonluk tekneler. Balıkçı bonkerdir, geleni boş çevirmez ama kazanmamız gerekiyor. Evde çoluk çocuk var. Şu teknede en az 25 kişi çalışıyor. Kaptan denizde bu tayfaya bakacak. Mazot parasını verecek, ağların parasını verecek, büyük bir uğraş altında tabi bu böyle Mayıs ayına kadar hayatımız devam edecek. Evimiz Mayıs ayına kadar denizin üzerinde olacak” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.