Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Av sezonu öncesi ‘Palamut’tan haber var

Av yasağının sona ereceği 1 Eylül için gün sayan balıkçılar, yeni sezon öncesi palamuttan olumlu sinyaller alıyor.Trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için Nisan ayının ortalarında başlayan balık av yasağı, 1 Eylül günü...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Av sezonu öncesi ‘Palamut’tan haber var
Av yasağının sona ereceği 1 Eylül için gün sayan balıkçılar, yeni sezon öncesi palamuttan olumlu sinyaller alıyor.
Trol ve gırgır ağlarıyla avlanan balıkçılar için Nisan ayının ortalarında başlayan balık av yasağı, 1 Eylül günü sona erecek.
Av yasağı boyunca ağlarını ve teknelerini onararak hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 31 Ağustos gecesi takvimlerin 1 Eylül’ü gösterdiği saatlerde ’’Vira bismillah’’ diyecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, balıkçıların geçen sezon yok denecek kadar az avlanan palamudun bu yıl için bol göründüğünü söyledi. Yeni av sezonundan umutlu olduklarını belirten Arslan, “Yaklaşık Bir buçuk ay önce palamut kendisini gösterdi yani geçtiğimiz yıllara göre daha erken gösterdi. Palamutun erken göstermesinin bir anlamı da bol olması demektir. Karadeniz’de bu sezon boydan boya bütün coğrafyada balık var, önceki sezonlarda bazı kesimlerde oluyor bazı kesimlerde de olmuyordu buda umutlarımızı arttırıyor” dedi.
“Balık bol olabilir ama avlanması için şartlar önemli” diyen Arslan, “Av için mesela hava şartları uygun gittiği sürece, palamut balığı için en az 3 ay av sezonu olur. Balığın denizde çok olması çok avlanacak anlamına gelmiyor. Daha çok av için hava şartı önemli. Bu sene şartlar uygun olduğu sürece yaklaşık Aralık ayına kadar palamut avcılığı olacak” diye konuştu.
Küçük ve büyük balıkçılar içinse ekonomik değeri en yüksek balığın palamut balığı olduğunu kaydeden Arslan, şöyle devam etti:
“Şuan avladığımız palamutları tekneye aldığımız zaman denizde avladığı balıkları kusuyor. Palamut, kreçe, istavrit ve hamsiyi bol yiyor ve daha önceki senelerde biz bunu gördük. Palamutun bol olduğu seneler hamside düşüş oluyor. Şuan bir palamutun karnından kustuğu zaman onlarca hamsi çıkıyor. Bu hamsilerin büyüdüğünü hesaplarsak bir palamutun karnından yaklaşık bir kilo hamsi çıkıyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.