Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AÜ Vekil Rektörü Ünal’dan operasyon açıklaması

Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Ünal, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, “Üniversitemiz içerisinde bu yapı ile bağlantısı olan tek bir kişi kalmayana dek mücadelemiz...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2016 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2016 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mustafa Ünal, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, “Üniversitemiz içerisinde bu yapı ile bağlantısı olan tek bir kişi kalmayana dek mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” dedi.
Antalya’da, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) aralarında 19 Temmuz’da Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından istifa eden eski dekanların da bulunduğu 150 kişi gözaltına alındı. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince sabah saatlerinde Akdeniz Üniversitesi lojmanlarına, bazı fakültelere ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesine operasyon düzenlendi. Aralarında İletişim Fakültesi eski vekil dekanı Prof.Dr. Bilal A., Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Mimar T.’nin de yer aldığı belirtildi.
Rektörlük binasında açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Ünal, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bazı gözaltıların olduğunu bildirdi.
Emniyet ve savcılıkla ortak hareket ettiklerini dile getiren Prof.Dr. Ünal, “Dekanlarımız istifa etmişti. Şuan tüm dekanlıklar bana bağlı. Süreç devam ediyor, açığa almalar mutlaka olacaktır. Gözaltı sayısı ile ilgili elimizde net bilgi yok” dedi.
Göreve geldikleri ilk günden beri ülkenin birliğine ve bütünlüğüne kast eden FETÖ/PDY terör örgütü ile kararlı bir şekilde mücadele ettiklerinin altını çizen Prof.Dr. Ünal, “ Emniyet birimleri, YÖK ve Rektörlüğümüz işbirliği ile yürütülen titiz çalışmalar neticesinde FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı oldukları konusunda ciddi şüpheler bulunan kişiler hakkında gerekli işlemler ivedilikle yapılıyor. Üniversitemiz içerisinde bu yapı ile bağlantısı olan tek bir kişi kalmayana dek mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir. Göz altına alınan ve hakkında soruşturma açılan personeller hakkında en kısa zamanda açıklama yapacağız” dedi.
“Ülkemiz kurtulacaktır”
Prof. Dr. Ünal şu ifadelere yer verdi: “Halkın iradesine, ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanına ve Hükümetimize bu vatan ve demokrasi savunmasında sonuna kadar destek veriyoruz. İnanıyoruz ki, devletimizin bekası, milletimizin huzuru ve demokrasinin devamı için vatansever Türk halkı her zaman olduğu gibi yine tek vücut olarak ülkemizin her kurumuna sirayet eden bu hain terör örgütünden en kısa zamanda kurtulacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.