Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATSO “Kaleiçi Evi” Açıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından tarihi Kaleiçi’nde oluşturulan “Kaleiçi Evi” hizmete açıldı.ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı tarafından tarihi 2 katlı metruk bir evin restore edilmesiyle Antalya’ya kazandırılan...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2017 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2017 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATSO “Kaleiçi Evi” Açıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından tarihi Kaleiçi’nde oluşturulan “Kaleiçi Evi” hizmete açıldı.

ATSO Eğitim Araştırma ve Kültür Vakfı tarafından tarihi 2 katlı metruk bir evin restore edilmesiyle Antalya’ya kazandırılan "ATSO Kaleiçi Evi", "Luigi Mayer Gravürleriyle Komşumuz Likya" ve "Hayallerde Kalan Kaleiçi" sergileriyle hizmete açıldı. Açılış törenine, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Almanya’nın Antalya Konsolosu Martin Vetter ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’ya yeni bir kültür mekanı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Odanın kent tarihine sahip çıktığını belirten Çetin, "Kaleiçi evimiz sergilere, kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak, iş adamlarının buluşma yeri olacak, Kaleiçi’nin canlanmasına ve turizme katkı yapacaktır. Halihazırda Kaleiçi’nde bakımsızlıktan yıkılmak üzere olan birçok tarihi ev bulunuyor. Ümit ediyoruz ki ATSO evi örnek olacak, birçok kurum ve kuruluş da Kaleiçi’ne gelecektir. İlk aşamada sergi açılışlarını biz yapabiliriz, fakat asıl düşüncemiz, burayı üniversitemizin güzel sanatlar fakültesinin yaşatmasıdır. Genç sanatçılarımızın buraya canlılık getirmesini, Kaleiçi’ne gençlik enerjisi, sanatçı ruhu getirmelerini istiyoruz. Gençler, sanatı Kaleiçi’nin bütün sokaklarına yaymalıdır. Kaleiçi, adeta bir sanat köyü olarak parlamalıdır. Tarihiyle gastronomi zenginliğiyle dünyada konuşulmalıdır" dedi.

Açılışın ardından Vali Karaloğlu, sergileri ve evi gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.