Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO’dan Şehit Ailelerine İftar Yemeği

Ankara Ticaret Odası (ATO), geleneksel iftar yemeğinde Ankara’da yaşayan ve terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin ailelerini ağırladı.Hilton Garden Inn Otel’de verilen yemeğe şehit ailelerinin yanı sıra Ekonomi Bakan Yardımcısı...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO), geleneksel iftar yemeğinde Ankara’da yaşayan ve terör olaylarında şehit olan asker ve polislerin ailelerini ağırladı.
Hilton Garden Inn Otel’de verilen yemeğe şehit ailelerinin yanı sıra Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler ve Nevzat Ceylan, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreter Yardımcısı Tümgeneral Şenol Alpaslan, Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Hotman, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, OSTİM Başkanı Orhan Aydın, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, ATO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyeleri, bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve iş adamları katıldı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 42 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını kınayarak, “Türkiye’nin İsrail ve Rusya ile ilişkileri normalleştirmek için çok önemli adımlar attığı bir süreçte yapılan bu saldırı gerçekten çok kalleşçedir” dedi.
Türkiye’nin kökü dışarıda bulunan terör olayları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadığını belirten Bezci, “Şundan eminiz ki Türkiye büyük bir ülkedir ve tüm bu sorunlarla baş edecek güce sahiptir” diye konuştu.
ATO’nun geleneksel iftar yemeğinde şehit aileleri ile bir arada bulunmak istediklerini söyleyen Bezci, “Bu akşam aileleri aramızda bulunan kardeşlerimiz vatan uğruna şehadet şerbeti içtiler. Biz onlara ölüler demiyoruz. Yüce Allah’ın buyurduğu gibi onlar diridirler” ifadelerini kullandı.
65’inci Hükümet’in süratle yaptığı çalışmaların Türkiye’nin her şeye rağmen rotasını ekonomik ve sosyal gelişimden çevirmediğini gösterdiğini vurgulayan Bezci, iş âlemi olarak Türkiye’nin aydınlık geleceği için hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi.
Bezci, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Doğukan Tazegül’ün ailesine yazdığı mektubu okurken salonda duygulu anlar yaşandı. Bezci mektubu okuduğu sırada yanında bulunan baba Yener Tazegül de birlik ve beraberlik mesajı verdi.
“ŞEHİTLERE ÇOK BÜYÜK BORCUMUZ VAR”
ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür de konuşmasında şehit aileleri ile bir arada bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Kahramanları ve kahramanlıkları tarih içerisinde aramamıza gerek yoktur. Şu anda ülkemizde kahramanlık destanlarını yazan kahramanlarımız var. Bizim bu mücadeleyi yürütmekte olan ve vatan topraklarıyla kucaklaşan, bir kısmı şehit olan bu insanlara, geride kalan gazilere çok büyük borcumuz var. Ben bu aziz insanların aziz ailelerini, yakınlarını aramızda görmekten büyük onur duydum. Tüm şühedamızın ruhları şad olsun. Allah onlardan razı olsun” dedi.
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek de, tüm şehitlere rahmet dileyerek, Atatürk Havalimanı’nda 42 insanın kanını dökenlerin Müslüman olamayacağını söyledi. Cahiliye döneminde bile kan davası olan kabilelerin haram aylarda kan dökmekten uzak durduklarını anlatan Çiçek, “Allah’ın en mübarek ayı Ramazan’da böyle bir vahşet işleniyorsa bunun adı İslam değildir” dedi.
Terörün insan beyninin ortaya koyduğu en acımasız savaş olduğunu vurgulayan Çiçek, teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini bildirdi.
İftar yemeğinde Abdülkadir Şehitoğlu Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahiler ve tasavvuf müziğinden örnekler sundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.