Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO’dan Ankara Emniyeti’ne 211 araçlık destek

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaslan, “Bundan sonra artık darbe, terör saldırısı bu ülkeye, bu millet olduğu sürece hiçbir şey yapamaz. Hiç kimse de buna cesaret edemez. Bundan sonra daha güçlü, daha azimli bir şekilde görevimize devam...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaslan, “Bundan sonra artık darbe, terör saldırısı bu ülkeye, bu millet olduğu sürece hiçbir şey yapamaz. Hiç kimse de buna cesaret edemez. Bundan sonra daha güçlü, daha azimli bir şekilde görevimize devam edeceğiz” dedi.
Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclisi, Ankara Emniyet Müdürlüğü karşısındaki eski hipodrom alanında düzenlenen törenle, 15 Temmuz darbe girişiminde bombaların hedefi olan Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne 211 aracı hibe etti. Törene, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ile ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, ATO Yönetim Kurulu, Meclis ve Komite üyeleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
“Ülkemiz darbelerle ilgili makus talihini yendi”
Araç teslim töreni öncesi bir konuşma yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, 15 Temmuz gecesi milli iradeye karşı bir darbe girişimi yaşadığını hatırlatarak, “17-25 Aralık operasyonları ile hukuk darbesi yapmaya çalışanlar, 15 Temmuz Cuma akşamı Türkiye’yi karanlığa gömmek istediler. Çok şükür ki milletimiz canını, bedenini ortaya koyarak darbe girişimine akametle uğrattı ve ülkemiz darbelerle ilgili makus talihini yendi” ifadelerini kullandı.
15 Temmuz gecesi saldırılara maruz kalan yerlerin başında Gölbaşı Özel Harekat Merkezi ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün yer aldığını belirten Bezci, bombalara hedef olan TBMM’nin Gazi Meclis unvanını aldığını sözlerine ekledi. Askeri tankların Ankara sokaklarında araçları ezdiğini, insanların şehit olduklarını hatırlatan Bezci, darbe gecesi teşebbüsü haber alır almaz ATO’ya gelerek, milleti darbeye karşı koyma davet ettiklerini söyledi.
“Millet vatanını namussuzlara çiğnetmezken, devletle millet bu durumda birbirlerine sahip çıktılar”
ATO Meclsi’nin oybirliği ile Ankara Emniyet Müdürlüğü binasının onarımı için 15 milyon TL, şehit olanların ailelerine yardım amacıyla 2 buçuk milyon TL kaynak aktardıklarını ifade eden Bezci, şöyle devam etti:
“Biz tarihimizin her döneminde bildiğimiz bir gerçeği 15 Temmuz’dan bu yana bir kez daha tecrübe ve ezber ediyoruz. Türk devleti çok güçlü, Türk milleti çok onurlu bir millettir. Millet vatanını namussuzlara çiğnetmezken, devletle millet bu durumda birbirlerine sahip çıktılar. Devlerimiz güçlü bir devlet olduğunu başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın basiretli yönetimi ile göstermiştir. Biz de milletçe maddi ve manevi olarak devletimizin yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Devletimize sahip çıkmak, maddi ve manevi olarak yanında yer almak bizim için bir onur, haysiyet hatta namus meselesidir. Bugün burada bizi bir araya getiren konuya bakışımız da aynı şekildedir. Devletimizin, güvenlik güçlerini kesintisiz bir şekilde faaliyetini sürdürmesine bir nebze olsun katkıda bulunmak bizim içi bir onurdur.”
“Bundan sonra artık darbe, terör saldırısı bu millet olduğu sürece bu ülkeye hiçbir şey yapamaz”
Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan ise, “O gece, bunu ilk defa söylüyorum, Ankara Ticaret Odası Başkanımız Salih Bezci, beni telefonla aradı. Sokaklarda olduklarını, milletin, devletin yanında oldukları ifade ettiler. Bu bizi daha cesaretlendirdi. Sabahta hemen Emniyet Müdürlüğüne yanımıza geldiler. Bizim zararlarımızı karşılamak istediklerini, yaralarımızı sarak istediklerini söylediler. Bu bize ayrıca bir güç verdi. Aslında başarı milletimizin başarısıdır. ATO’da, bizde sonuçta bu milletin mensubuyuz. Bundan sonra artık darbe, terör saldırısı bu millet olduğu sürece bu ülkeye hiçbir şey yapamaz. Hiç kimse de buna cesaret edemez. Bundan sonra daha güçlü, daha azimli bir şekilde görevimize devam edeceğiz. Milletimizin yanımızda var olduğunu biliyoruz. Onun verdiği güçle önümüzde hiçbir kuvvet duramaz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’a temsili olarak araçlardan birinin anahtarını teslim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.