Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Yönetiminden Bakan Yılmaz’a Ziyaret

Ankara Ticaret Odası (ato) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Meclis Başkanı Nuri Gürgür Ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a 'hayırlı Olsun' Ziyaretinde Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 11:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 11:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATO Yönetiminden Bakan Yılmaz’a Ziyaret
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Meclis Başkanı Nuri Gürgür, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a ’hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.
ATO heyetinin eğitim alanındaki çalışmaları hakkında bilgi alarak görüş ve önerilerini dinleyen Bakan Yılmaz, Türkiye’de ara eleman ihtiyacının bulunduğunu ancak iş arayan herkesin talebinin ’masa başı’ iş olduğunu kaydetti.
Türkiye’nin ekonomide, ulaştırmada, sağlıkta, TOKİ’de, enerjide önemli aşamalar kaydettiğini anlatan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise diğer alanlara yapılanlar kadar yapılmadığı algısının olduğunu ancak gerçeklerin bunun tam tersi olduğunu söyledi.
AK Parti iktidarı döneminde kitabın öğrencilere ücretsiz verildiğini, derslikteki öğrenci sayısının 50’den 30’un altına indirildiğini, 1 milyon 200 bin adet tablet dağıtıldığını belirten Yılmaz, eğitim sisteminin sağlıklı yürümesi için öğretmenin niteliğinin önemli olduğunu ifade etti. Bakan Yılmaz, İdil, Çemişgezek, Bitlis ve Muş gibi bölgelerde TEOG sınavlarında tüm soruları cevaplayan öğrenciler bulunduğunu ve bunu tablet bilgisayarlarla sağladıklarını anlattı.
"Bilgi teknolojilerine dayalı üretim yapmamız lazım, bunun da yolu eğitim" diyen Bakan Yılmaz, Türkiye’nin ihracatının kilogram değerinin 1,6 dolar, Almanya’nın ise 4,5 dolar civarında olduğunu hatırlattı. Bakan Yılmaz, "Ancak biz Atak helikopterini satarsak kilogramını 5 bin dolardan satacağız, Göktürk uydusunun yüzde 85’ini burada ürettik, satarsak kilogramını 200 bin dolara satacağız. Dolayısıyla 2023 hedeflerine ulaşabilmek için eğitim şart. Bilgi temelli bu ürünleri üretebilmemiz için bu insanları yetiştirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.
"ÇIRAKLIK EĞİTİMİ ZORUNLU EĞİTİM SAYILACAK"
Mesleki eğitiminin önemine de değinen Bakan Yılmaz, şunları kaydetti:
"Ara eleman kalmadığı konusuna biz de katılıyoruz. Bunun üzerine biz de şu anda Milli Eğitim alt komisyonunda çıraklık eğitimini zorunlu eğitim kapsamına alıyoruz. İlk dört yılı zaten alıyor. Dört yıldan sonra çırak olacak, zorunlu eğitimden sayılacak, ücretini ödeyeceğiz, sigortasını yapacağız. Beşeri sermayemizi mutlaka güçlendirmemiz lazım."
"Baki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş" dizesini hatırlatan Yılmaz, "Biz de inşallah bir hoş seda bırakmak istiyoruz. Ama bilin ki bu tek başına olmaz" dedi.
BEZCİ’DEN ’OFFSET’ TALEBİ
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de konuşmasında 65’inci hükümetin hayırlı olmasını dileyerek, Bakan Yılmaz’ın Milli Savunma Bakanlığı’nda gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları Milli Eğitim Bakanı olarak da sürdüreceğini kaydetti.
Bezci, kamu alımlarında OFFSET uygulamasının yerli sanayi için öneminden bahsederek, "Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışı alımlarında offset uygulamasını yerleştirirseniz, yerli sanayimizin gelişimi için çok yararlı olur" diye konuştu.
"MESLEK OKULLARI ARA ELEMAN YETİŞTİRMELİ"
Bezci, ATO olarak Van depreminin ardından Erciş’e yurt yaptırdıklarını anlatarak, daha önce yaptırdıkları ve devlete bağışladıkları okullara ek olarak üç ayrı okul daha yapmak istediklerini söyledi. Bezci, öğrencilerin kitaplardan öğrendikleri tarihleri yerinde de hissederek öğrenebilmeleri için Çanakkale Savaşları’nın yapıldığı bölgeye her yıl 4 bin öğrenci gönderdiklerini ve göndermeyi de sürdüreceklerini dile getirdi. "Meslek okullarının ara eleman yetiştirmeli" diyen Bezci, ancak bu okullardan çıkan çocukların meslek öğrenemediğini kaydetti.
Bezci, Ankaralı iş adamlarının yurtdışına direkt uçuş sayısının azlığı nedeniyle yaşadıkları sorunları da dile getirerek, direkt uçuş sayılarının artması için Bakan Yılmaz’dan destek istedi.
"EĞİTİM TÜRKİYE’NİN ÇOK CİDDİ ATILIM YAPMASI GEREKEN ÇOK ÖNEMLİ BİR ALANDIR"
ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür ise Bakan Yılmaz’ın Milli Eğitim Bakanı olarak hükümetin en ağır sorumluluğunu üstlendiğini kaydetti. AK Parti döneminde ekonomiden sağlığa, ulaştırmadan altyapı yatırımlarına kadar büyük başarılara imza atıldığını, önemli hamleler yaptığını hatırlatan Gürgür, "Eğitim, Türkiye’nin çok ciddi atılım yapması gereken çok önemli bir alanıdır. Çünkü eğer biz bugün dördüncü sanayi devrimini de ıskalayacak olursak bunun kaybını telafi etmek çok zor olacaktır. Ülkemizin insan yetiştirme alanında son derece hayati bir ihtiyacı vardır. Yetişmiş insanı olmadığı zaman Türkiye’nin 2023 vizyonunu gerçekleştirmesi mümkün olmaz" dedi.
Gürgür, Türkiye’nin eğitim alanında bilimsel niteliği yüksek, milli şuura sahip vatansever insanlara ihtiyacı olduğunu ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.