Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci: “Kızılay Esnafı Burada En Büyük Sıkıntıyı Çeken Kişilerin Başında Geliyor”

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’da yaşanan terör saldırılarından Kızılay esnafının etkilendiğini belirterek, “Ankara Ticaret Odası olarak tüm gazetelere ’Biz terörden korkmuyoruz, normal hayatımıza...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Ankara’da yaşanan terör saldırılarından Kızılay esnafının etkilendiğini belirterek, “Ankara Ticaret Odası olarak tüm gazetelere ’Biz terörden korkmuyoruz, normal hayatımıza devam edeceğiz, sokağa çıkacağız’ diye ilan verdik. Biz bu kampanyaya devam edeceğiz” dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Bezci, Ankara’da yaşanan terör saldırıları nedeniyle bir toplantı düzenledi. Toplantıya ASO Başkanı Nurettin Özdebir, ATO Meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda konuya ilişkin basın açıklaması yapan Bezci, “İnsanları nasıl sokağa çekebiliriz, nasıl alışverişe çekebiliriz, nasıl normal hayata döndürebiliriz diye bir dizi toplantılar yaptık. Bunları yapmadan önce Kızılay’daki elim hadise olduktan birkaç gün sonra buradaki arkadaşlarımızla beraber Kızılay’a gittik. Bu olayı lanetledik. İnşallah bir daha böyle olayların Türkiye’de olmaması için de karanfil koyduk ve şehitlerimizin ruhu için dua okuduk. Daha sonra cadde mağazalarını gezdik. Girmeyin dedikleri Kızılay’ı arkadaşlarımızla birlikte gezdik ve oradan metroya gittik. Daha sonra Kızılay AVM’ye gittik. Kızılay esnafı burada en büyük sıkıntıyı çeken kişilerin başında geliyordu. Bazı basın yayın organları da sokağa çıkmayın yönünde yayınlar yaptılar. Daha sonra hepsi bizim söylemlerimizi dile getirdi. Ankara Ticaret Odası olarak tüm gazetelere ’Biz terörden korkmuyoruz, normal hayatımıza devam edeceğiz, sokağa çıkacağız’ diye ilan verdik. Biz bu kampanyaya devam edeceğiz” diye konuştu.
ASO Başkanı Özdebir ise, dünyada yükselen bir terör dalgasının varlığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Yalnız bizim ülkemizde değil, Paris ve Brüksel’de de terör saldırıları yaşandı. Dünyanın en zor topraklarında yaşıyoruz. Dünyanın ağırlık merkezi burası. Bu kadar önemli bir coğrafyada yaşamanın da bir bedeli var. 78 milyon tek yürek olmalıyız. Bizim çok dikkatli olmamız ve dünyayı çok iyi okumamız lazım. Türkiye’deki sosyal ve ekonomik hayatın devam edebilmesi için hepimizin teröre rağmen görevlerimizi yapmamız lazım. Tüccar ticaretini, sanayici işini, vatandaşta bu sosyal hayata ve ticarete katkısını daha da abartarak koyması lazım. Biz bu toprakların vatan olmasını hep birlikte sağladık. Ankara ve ülkemiz üzerinde daha çok inadına terörün istediği doğrulukta değil, teröre karşı mücadele etmemiz lazım. Aslında bu topraklarda ikinci varlık savaşı veriyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.