Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO, genç girişimcilere Avrupa kapısını açıyor

Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, “ATO olarak aracılık yaptığımız bu program, genç girişimcilerimizin küreselleşen dünyaya entegre olmalarını, ufuklarını geliştirmelerini sağlıyor” dedi.Ankara Ticaret Odası, Avrupa Birliği...

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2016 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2016 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, “ATO olarak aracılık yaptığımız bu program, genç girişimcilerimizin küreselleşen dünyaya entegre olmalarını, ufuklarını geliştirmelerini sağlıyor” dedi.
Ankara Ticaret Odası, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Enterpreneurs’ Mobilitiy 8 (Girişimcilerin Hareketliliği 8) Programı kapsamında yeni girişimcilere Avrupa kapısını açıyor.
Enterpreneurs’ Mobility (Girişimcilerin Hareketliliği) teknik adı verilen programda aracı kurum görevi üstlenen ATO, son üç yıl içinde kurulan işletmelerine çağrı yaparak, isterlerse programa dahil olarak Avrupa Birliği ülkelerine gidip iş ilişkileri kurabileceklerini, isterlerse de Avrupa Birliği ülkelerinden girişimci şirketlere ev sahipliği yaparak bilgi ve tecrübe paylaşımı yapabileceklerini duyurdu.
Aylık 560 ile bin 100 Avro arası hibe
Ankara Ticaret Odası’nın yürüttüğü program kapsamında yurtdışına gitmek isteyen girişimcilere, gidilecek ülkenin şartlarına göre 560 ila bin 100 Avro arasında hibe ödenecek.
Program kapsamında gerçekleştirilecek karşılıklı girişimci değişimleriyle girişimciliğin geliştirilmesi, pazarın çeşitlendirilmesi, inovasyon avantajlarından yararlanılması ve yeni iş imkanları oluşturulması amaçlanıyor.
Programa katılmak isteyen girişimcilerin, son üç yıl içinde işletme kurması veya sağlam bir iş planı ile yeni iş kurma planı olması ve yabancı dil bilmesi gerekiyor.
AB ülkelerinden gelecek girişimcilere ev sahipliği yapmak için de bir KOBİ’nin sahibi ve yöneticisi olmak, en az üç yıl boyunca bir şirket yönetmek ve yabancı dil bilmek şartı aranıyor.
“Girişimcilerin desteklenmesi gerekiyor”
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’nin yeni iş alanları yaratacak, inovatif ürün ve hizmetleriyle ekonomiyi canlandıracak yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu söyledi.
Sosyal ve ekonomik anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bezci, “ATO olarak aracılık yaptığımız bu program, genç girişimcilerimizin küreselleşen dünyaya entegre olmalarını, ufuklarını geliştirmelerini sağlıyor” ifadelerine yer verdi. Bezci, yeni girişimcileri programa katılmaya davet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.