Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Başkanı Bezci’den Moody’s’in kararına tepki:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu Baa3’ten Ba1’e indirme kararına tepki gösterdi. Bezci, “Türkiye, darbe girişimi şoku yaşayan buna rağmen ekonomisinin...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu Baa3’ten Ba1’e indirme kararına tepki gösterdi. Bezci, “Türkiye, darbe girişimi şoku yaşayan buna rağmen ekonomisinin sarsılmasına izin vermeyen bir ülke. Hükümetin doğru adımlarına rağmen tüm olumlu gelişmeleri görmezden gelerek not düşürenin niyetini sorgularız” dedi.
Bezci, yazılı bir açıklama yaparak Moody’s in Türkiye’nin kredi notunu düşürerek, görünümünü “durağan” belirlemesini değerlendirdi. Kararın Türkiye ekonomisinin gerçekleriyle uyuşmadığını söyleyen Bezci, “Kim ne derse desin hükümetimiz ekonomide doğru adımlar atıyor. İş alemi olarak hükümetimizin ekonomimizi güçlendirmeye yönelik olarak aldığı tüm kararları destekliyoruz” dedi.
“Moody’s kendi karnesine baksın”
Bezci, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının aldıkları yanlış kararlar nedeniyle itibar kaybettiklerini vurgulayarak, “Uluslararası yatırımcıların gözünde bu kuruluşların notu giderek düşürüyor. Moody’s, öncelikle kendi karnesine bakmalı. Türkiye’nin ekonomik gücünü ve mevcut durumunu ya doğru değerlendiremiyor ya da yanlış bir algı yaratmaya çalışıyor” dedi.
Hükümetin ekonomide attığı adımların olumlu sonuçlarının kısa ve orta vadede görüleceğine dikkati çeken Bezci, “Moody’s’in kararının moralimizi bozmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye 2016 yılı ikinci çeyreğinde hem G 20 ülkeleri hem de OECD ülkeler içinde en yüksek büyüme gösteren ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldı. Yabancı yatırımcılar ülkemizde sıkıntı yaşamadan yatırım yapabiliyor. Hükümetimiz bugüne kadar yapılan çalışmaları yapısal reformlarla desteklemek için canla başla çalışıyor. Hal böyleyken not düşürmenin manasını anlamak mümkün değil. Biz iş alemi olarak Türkiye’nin büyüme ve gelişmesini sürdürmesi için elimizden gelen katkıyı yapmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.