Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Başkanı Bezci’den FETÖ iddialarına yanıt

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bugün ulusal bir gazetede “Hepimizin ifadesine başvurulmalı” başlığıyla açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Recai Kesimal’ın sözlerini şaşkınlıkla okuduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, bugün ulusal bir gazetede “Hepimizin ifadesine başvurulmalı” başlığıyla açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Recai Kesimal’ın sözlerini şaşkınlıkla okuduğunu belirterek, “İşlenmiş bir suçu bilip de bildirmeyen de suçludur” dedi.
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Yönetim Kurulu Üyesi Recai Kesimal’ın bir gazetede yer alan iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Kesimal’ın iddialarını şaşkınlıkla okuduğunu belirten Bezci, “Sayın Kesimal ATO’nun FETÖ’nün finans kaynaklarının ortasında yer aldığını iddia etmiş. İşlenmiş bir suçu bilip de ilgili mercilere bildirmeyen de suçludur. İddiasına ilişkin herhangi bir bilgi ve belgesi varsa Cumhuriyet Savcılıklarımız iş başındadır, gidip bilgi ve belgesini sunması gerekmektedir. Aksi halde iftira atarak, ATO’nun kurumsal itibarını zedelediği için kendisi hakkında ben suç duyurusunda bulunacağım” ifadelerine yer verdi.
“Suçlamalar Başkanvekili olamadıktan sonra”
Kesimal’ın ATO’nun 2013 yılı Mayıs ayında yönetim kurulu üyesi olarak seçildiğini hatırlatan Bezci, tepkisinin, çok arzu ettiği başkanvekilliği görevine başka bir yönetim kurulu üyesinin seçilmesiyle birlikte başladığını kaydetti. Recai Kesimal’ın kendisine başkanvekili olma arzusunu defalarca dile getirdiğini kaydeden Bezci, “Recai Kesimal’la yaklaşık 3 yıldır sürdürdüğümüz yönetim görevinde herhangi bir sorun yaşamadık. Hiçbir yönetim kurulu kararında itirazı yoktur, hatta muhalefet şerhi bile bulunmamaktadır. Başkanvekili olarak görev almak isteğini bana defalarca iletti, hemen her gün makamıma gelerek bu arzusunu dile getirdi. Hatta başkanvekili olabilmek için bugün FETÖ’cü olmakla suçladığı kişiyle gece gündüz birlikteydi. Yönetim Kurulumuz içinden başka bir arkadaşımızın boşalan başkanvekilliği görevine seçilmesinin ertesinde tepki göstermeye, şahsıma yönelik tehditlerde bulunmaya ve kuruma ilişkin iddialar ortaya atmaya başladı” açıklamasında bulundu.
“17/25 Aralık sürecinde hepimiz hain FETÖ/PDY gerçeğiyle tanıştık” diyen Bezci açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Bugün devletin tüm kurum ve kuruluşlarından temizlenmeye çalışılan FETÖ’nün iş alemine de sızdığını bilmeyen yok. ATO seçimlerinde üyelerin oylarıyla seçilenler arasında da FETÖ’cu olduğu iddia edilen insanlar yer aldı. Hatta bunların bazılarının yurtdışına kaçtıkları ifade edildi. Sayın Kesimal, yurt dışına kaçan bu kişilerden Ayhan Atalay’la iki kez telefonla görüştüğünü, irtibatını sürdürdüğünü övünerek anlatırdı. Sayın Kesimal’ın ortaya koyduğu tutarsız davranışlarını anlamak mümkün değil.”
“Kesimal hakkında da iddialar var”
Konjonktürden yararlanmak isteyen bazı kesimlerin ortalığı toza bulayarak gerçeklerin net görülmesini engellemeye çalıştığını da ifade eden Bezci, “Öyle bir dönem yaşıyoruz ki, tozu dumana karıştırarak ortalığı bulandırmaya çalışıp bundan yarar sağlayanlar var. Sayın Kesimal’ın temsilcisi olduğu şubenin bağlı olduğu limited şirketin imza yetkilisi, yani yönetimi altında çalıştığı kişi Kadir Akman’ın İŞID teröristi olduğu gerekçesiyle adının iddianamelerde geçtiği ve yargılandığı söyleniyor. Bizlere de bu tür bilgiler getirenler oluyor. Biz suçun şahsi olduğu gerçeğinden hareket ederek, bu iddiaların muhatabının yargı olduğunu söylüyoruz. Fakat en temel hukuk bilgisinden yoksun bu kişi, sadece başkanvekili olamamanın sıkıntısıyla hezeyan içine giriyor. Sayın Kesimal’ı iddialarını ispata davet ediyorum. Elinde bilgi, belge varsa tez zamanda Cumhuriyet Savcılıklarına gitsin, versin ve gereken yapılsın. Yoksa ben kendisi hakkında şahsen benim ve ATO’nun kurumsal itibarına zarar vermekten suç duyurusunda bulunacağım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.