Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATO Başkanı Baran: "Milletimizin başı sağ olsun"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve TEDAŞ görevlisi için başsağlığı diledi. Baran, yaptığı yazılı açıklamada, "Şehitlerimizin...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATO Başkanı Baran: "Milletimizin başı sağ olsun"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Zeytin Dalı Harekatı sırasında şehit düşen Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan ve TEDAŞ görevlisi için başsağlığı diledi. Baran, yaptığı yazılı açıklamada, "Şehitlerimizin mekanları cennet, kanları Anadolu’muzun tapusu olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti gazilerin ve şehitlerin omuzlarında kurulmuş ve onların omuzlarında yaşayacaktır. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

Türkiye’nin bekasını ve milli güvenliğini sağlamak amacıyla Suriye’nin Afrin kentindeki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı’nın başarıyla devam ettiğini vurgulayan Baran, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin misakı milli ile çizilmiş sınırları bellidir. Bu sınırlar bayrağına kanının rengini vermiş bir millet tarafından mühürlenmiştir. Kimsenin bunu değiştirmeye gücü yetmez. Bu millet, tüm gücüyle devletinin ve ordusunun arkasındadır" ifadelerini kaydetti.

Baran, Türkiye’nin PKK terör örgütüne karşı yıllardan bu yana verdiği mücadeleyi stratejik ortak olan ama bunun gereğini yapmayan ABD’nin görmezden geldiğini ve terör örgütünün Suriye yapılanması olan YPG’ye silah yardımı yaparak bölgesel barış yerine savaşı körüklediğini söyledi. Aksi yönde tüm çabalara rağmen Türkiye’nin ekonomik ve siyasi olarak sürekli güçlendiğini kaydeden Baran, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Zeytin Dalı Harekatına yüzde 75’i yerli ve milli silah ve donanımıyla girmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekti. Baran, şunları söyledi:

"Ankara Ticaret Odası olarak alanlarında başarılı şirketlerimizi ödüllendirdiğimiz Ankara’nın En’leri törenimizde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın huzurunda, ‘ordu güçlü bir maliye, güçlü bir ekonomi olmadan olmaz’ demiştik. Maliyeyi ve ekonomiyi güçlendiren ise refah seviyesi yüksek bir millettir. Milletimizin refahı yükseldikçe devletimizin hazinesi güçlenecek. Hazinemiz güçlendikçe ordumuz güçlenecek. Ordumuz güçlendikçe devletimiz yangın yerine dönen bugünkü dünyada gücü ile var olacak, milletini var edecek, muhafaza edecek. İşte biz bu yüzden paramız da, sermayemiz de milli olacak, silahımız da ordumuz da milli olacak diyoruz. Zeytin Dalı Harekatı, ‘yerli ve milli’ atılımın dünyaya sergilenmesi açısından da tarihe geçecektir. Allah tüm güvenlik güçlerimizi muhafaza etsin, ordumuzu muzaffer eylesin."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.