Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ATAVET 1. Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi Atatürk Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi (ATAVET) 1. Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi, 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlendi.Kongreye, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Girit Üniversitesi Tıp Fakültesi...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ATAVET 1. Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi Atatürk Üniversitesinde Gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi (ATAVET) 1. Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi, 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlendi.

Kongreye, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Girit Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Bölüm Başkanı Aristides Tsatsakis, Ak Parti Erzurum İl Başkanı Mehmet Emin Öz, üniversite üst yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

5 bölüm ve 21 anabilim dalından oluşan Veteriner Fakültesinin yirmi yıllık bir geçmişe sahip olduğuna vurgu yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı; “Veteriner Fakültesi, evrensel değerlere ve insan haklarına saygılı, etik anlayışa sahip, toplumsal beklentilere cevap veren ve sorunlara çözüm getiren, hayvan refahı ve haklarını gözeten, sağlıklı hayvan, sağlıklı gıda, sağlıklı insan kavramı ile halk sağlığı sorunlarının çözümüne yardımcı olan ve çevreye duyarlı dünya standartlarında eğitim-öğretim, araştırma ve uygulama yapmaktadır. Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde gerçekleştirilecek bu kongredeki amaç, ulusal ve uluslararası çok sayıda veteriner fakültesi öğrencisi ile öğretim elemanlarını ve veteriner hekimlerini bilimsel bir tartışma ortamında buluşturmaktır” ifadelerini kullandı.

“Bu Kongreler Şehrimizin Tanıtımına Katkı Sağlıyor”

Kongrede, veteriner hekimliği fakültesi öğrencileri başta olmak üzere tüm katılımcılarda bilimsel düşüncenin teşvik edilmesi ve bilimsel bir anlayışla hazırlanan çalışmaların katılımcılara ve meslektaşlara sergilenebilmesi için olanaklar sunulacağına dikkat çeken Rektör Çomaklı; “Ayrıca geleceğin veteriner hekim adaylarının birbirlerini tanıyabilmeleri ve kendilerini geliştirebilmelerine yönelik olarak sosyal ortamlar için alt yapı da oluşturulacaktır. Tüm bu hedeflere ek olarak yurt dışı ve yurt içinden gelen konuklara sosyal ve kültürel programlar yoluyla Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri olan ve geçmişten günümüze tarihi önemini koruyan Erzurum’ un tanıtımının da en çarpıcı şekilde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

Kongrede sunulacak toplam 63 bildirinin bilimsel açıdan, mezun olan ve mezun olacak öğrencilere bir vizyon katacağını düşünmekteyim.

İlk kez düzenlenen bu kongrenin, bilimsel ve sosyal faaliyetleri ile gelecek yıllarda düzenlenecek birçok kongreye örnek teşkil etmesini temenni ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Dekan Sağlam: “Kongreler de eğitime ortam hazırlamaktadır”

Kongrelerin, bilimsel araştırmaların sonuçlarının değerlendirildiği, bilginin paylaşıldığı ve iletişimin sağlandığı ortamlar olduğuna değinen Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Selim Sağlam: “ATAVET 1. Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongremizi önemli kılan husus kongrenin bir öğrenci kongresi olması ve katılımcıların çoğunun daha üniversite sıralarında bilimsel etkinliklerde bulunmuş olmalarıdır. Çünkü sadece sınıf, laboratuvar ve klinikler değil, kongreler de eğitime ortam hazırlamaktadır. Bu kapsamda kongre programında 5’ i çağrılı konuşmacı olmak üzere, 36 sözlü sunum, 30 poster sunum ile yurtiçi ve yurtdışından toplam 62 katılımcı yer almaktadır. Ayrıca ATAVET 1. Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongremize desteklerinden dolayı üniversite rektörümüz sayın Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkürlerimi sunarım. Yurtiçi ve yurtdışından katılan çağrılı konuşmacılara ve sunumlarıyla katılan tüm katılımcılara teşekkür ederim. Bu kongrenin düzenlenmesinde emek harcayan kongre düzenleme kurulu ve bilim kurulu üyelerine teşekkür ederim” dedi.

Kongrenin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı katılımlarından dolayı Girit Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Bölüm Başkanı Aristides Tsatsakis’e teşekkür plaketi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.