Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 86. yıl dönümü

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a ayak basışının 86. yıl dönümü törenle kutlandı. Atatürk’ü Zonguldak’ta çiçekle karşılayan Ayten Alper’in heykeli de açıldı. Yıllar sonra aynı yere gelen Alper, duygu dolu anlar yaşadı.Atatürk’ün...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Zonguldak’a ayak basışının 86. yıl dönümü törenle kutlandı. Atatürk’ü Zonguldak’ta çiçekle karşılayan Ayten Alper’in heykeli de açıldı. Yıllar sonra aynı yere gelen Alper, duygu dolu anlar yaşadı.
Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinin 86. yıl dönümü nedeniyle Valilik binası önünde tören düzenlendi. Çelenk sunma törenine Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi ve protokol üyeleri katıldı.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu törende Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Atatürk’ün Zonguldak’a verdiği değeri hatırlatan Başkan Akdemir, son yaşanan olaylarda şehit düşenlere rahmet ve yaralananlara şifa diledi.
Ayak bastığı yere karanfil attılar
Çelenk töreninin ardından Atatürk’ün Zonguldak’a ayak bastığı yerde tören düzenlendi. Vali Yardımcısı Ergi ve beraberindekiler Maden Mühendisleri Lokali’nin bulunduğu alana gelerek denize karanfil bıraktılar. Deniz Polisi tarafından verilen Türk Bayrağı’nı devralan Vali Yardımcısı Ergi, bayrağı üç kez öptü.
Atatürk’e çiçek veren kız heykeli
Atatürk’ün Zonguldak’a gelişinde kendisini çiçekle karşılaşan Ayten Alper’in heykelini diken Zonguldak Belediyesi, protokol üyeleri ile birlikte heykelin açılışını gerçekleştirdi. Kurdele kesiminin ardından alanı gezdi.
Açılışta duygu dolu anlar yaşayan 92 yaşındaki Ayten Alper, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Atatürk ile karşılaştığı günü anlatan Alper, şöyle dedi:
“O zaman ben çok küçüktüm. Bana Atatürk’ün geleceğini söyleyerek çiçek vermemi istediler. Ben de çekingen bir çocuktum. Israrla mecburen kabul ettim. En iyi elbiselerimi, en yeni ayakkabılarımı giydirdiler. Burada yabancı hanımlar çiçeği tanzim ettiler. Bana çiçeği verirken ‘Hoş geldin Gazi Baba’ diyeceğimi söylediler. Gazi Mustafa Kemal’in peşinden koşarak çiçeği verdim. Yanağımı okşadı. Hayat beni bu yaşa kadar getirdi. Atatürk sevgisini mümkün olduğu kadar vermeye uğraştım. İnşallah muvaffak olmuşumdur.”
Program, heykelin bulunduğu alanın açılışı ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.