Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’ün, Sivas’tan Ankara’ya uğurlanışı canlandırıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi döneminde 108 gün kaldığı kentten Ankara’ya uğurlanışının 98’inci yılı nedeniyle tören düzenlendi.Kentte faaliyet gösteren bazı derneklerin ve siyasi partilerin yöneticileri ve üyelerinden...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2017 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2017 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk’ün, Sivas’tan Ankara’ya uğurlanışı canlandırıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi döneminde 108 gün kaldığı kentten Ankara’ya uğurlanışının 98’inci yılı nedeniyle tören düzenlendi.

Kentte faaliyet gösteren bazı derneklerin ve siyasi partilerin yöneticileri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi önünde toplandı.Cumhuriyet Üniversitesi Okutmanı Necip Günaydın grup adına yaptığı konuşmada,"18 Aralık 1919’da Atatürk’ün Sivas’tan ayrılışını anlatarak,"Atatürk’ün ve heyeti temsiliyenin Sivas’tan Ankara’ya yolcu edilişinin 98’inci yıl dönümünde tekrar bir araya gelmiş bulunuyoruz. Uzun yıllardır bu töreni değerli Sivaslı kadınlarımızın öncülüğünde bugüne kadar getirdik. 1919 yılı Mayıs ayı itibariyle tüm Türk ve İslam dünyasının tamamı esaret altında manda altındaydı. Bu dünyanın büyük devletlerine karşı hiç kimse bir mücadele bir İstiklal Mücadelesi verme cesareti kendisinde bulamıyordu. Atatürk’ün öncülüğü altında Anadolu insanı Türk milleti her türlü imkansızlık altında büyük İstiklal Savaşı’nı yapmaya karar verdi. Atatürk ve arkadaşları Ankara’dan sonra en uzun süre Milli Mücadele’yi yürüttükleri merkez Sivas şehridir. Binlerce Sivaslı karşıladıkları gibi uğurlamaya gelmişlerdir" dedi.

Konuşmanın ardından müze önünde Atatürk’ün Sivas’tan ayrılışını temsili olarak canlandırıldı. Vatandaşlar Atatürk’ü canlandıran Bülent Olgun’a sevgi gösterilerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.