Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 88. yıl dönümü

Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 88. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.Etkinliklere Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cevdet Alper Batu, siyasi partilerin temsilcileri ile...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 88. yıl dönümü
Atatürk’ün Sinop’a gelişinin 88. yıl dönümü, düzenlenen törenlerle kutlandı.
Etkinliklere Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Cevdet Alper Batu, siyasi partilerin temsilcileri ile rütbeli askerler, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinlikler kapsamında ilk tören Atatürk’ün Sinop’a ayak bastığı İskele Meydanı’nda yapıldı. Meydanda toplanan vatandaşlar ve devlet erkanı Atatürk’ün Sinop’a gelişini simgeleyen balıkçı teknesini karşıladı. 88 yıl önce Atatürk’ün kente gelişinde çekilen fotoğrafı ve Türk bayrağını taşıyan öğrenciler tekneden inerek protokolü selamladı. Sinop Valisi Hasan İpek öğrencilerin verdiği Türk bayrağını öperek öğrencilere teşekkür etti. Sinop Belediye bandosu eşliğinde Atatürk’ün 15 Eylül 1928 tarihinde yürüdüğü caddeden kortej halinde Sinop Valiliği önüne gelen katılımcılar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreninin ardından Adliye Sarayı’ndaki Atatürk Müze ve Kütüphanesi’ni ziyaret etti.
Ardından Vali Hasan İpek Atatürk’ün Sinop’a geldiğinde istirahat ettiği Adliye Sarayı’nda bulunan şeref defterini imzaladı. Burada Vali İpek şeref defterine, “Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk. Sizi Sinop’a gelişinizin 88. yıl dönümünde karşılama şerefine kavuştum çok mutluyum. Milletimiz 88 yıl sonra yine aynı aşkla 15 Temmuz 2016 tarihinde yeni bir kurtuluş ve Cumhuriyet’e sahip çıkma kahramanlığını etnik ve siyasi hiçbir ayrılık göstermeden şehitler ve gaziler vererek göstermiştir. Uçağı, topu ve tankıyla gelen dahili düşmanları göğsünü siper ederek yenmiştir. Sizin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kahraman evlatları bu başarıyı elde etmiştir. Siz rahat uyuyun. Biz Cumhuriyet’e kanımız ve canımızla sahip çıkıyoruz. Ruhunuz şad olsun" şeklinde yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.