Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’ün naaşını taşıyan Akkiraz, hasta yatağında Atatürk’ü anıyor

1953 yılı Ekim ayında Atatürk’ün naaşını Anıtkabir’e naklederken Ankara Ulus’ta naaşını taşıyanlar arasında yer alan Ordu Fatsalı Mustafa Akkiraz o günleri anlatırken duygulu anlar yaşadı.Hasta yatağında konuşmakta zorlanan 86...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1953 yılı Ekim ayında Atatürk’ün naaşını Anıtkabir’e naklederken Ankara Ulus’ta naaşını taşıyanlar arasında yer alan Ordu Fatsalı Mustafa Akkiraz o günleri anlatırken duygulu anlar yaşadı.
Hasta yatağında konuşmakta zorlanan 86 yaşındaki Mustafa Akkiraz, oğlu Mahmut Ali Akkiraz’ın yardımıyla o günleri anlattı. Yaşadığı duyguları anlatan Mustafa Akkiraz, “İstanbul’da askerlik yapıyordum ve oradaki naaşı taşıma görevine benimle birlikte 3 arkadaşım Ankara’ya gönderildik. İnzibattık ve boyumuz uzun olduğu için bizi seçtiler. Yıllar sonra naaşı taşırken bir fotoğraf gördüm. Atatürk ile ilgili bir program izliyordum ve yıllar sonra fotoğrafta kendimi gördüm ve çok duygulandım. Atatürk’ü omuzlarda taşıdık ve Anıtkabir’e naklettik. Onun naaşını taşırken çok duygulandım. Bol bol içimden dua ettim ve salavat getirdim. Atatürk’ün naaşını omuzlar üstünde taşıyıp Anıtkabir’e götürerek defin işlerine yardımcı olmuştuk. O günü hiç bir zaman aklımdan çıkmadı. Geçen 10 Kasım günü televizyon karşısında Atatürk’ü anma programını hasta yatağımda izlemeye başladım. Atatürk’ün Anıtkabir’e nakli sırasında ekranda birden kendimi görünce göz yaşlarıma hakim olamadım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.