Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’ün Naaşını Son Gören Asker Son Yolculuğuna Uğurlandı

Atatürk’ün naaşını son görenlerden biri olan emekli Tümgeneral Mehmet Remzi Güven için Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Güven’in naaşı gözyaşları arasında son yolculuğunda uğurlandı.Üsteğmen rütbesiyle...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 17:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 17:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk’ün naaşını son görenlerden biri olan emekli Tümgeneral Mehmet Remzi Güven için Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Güven’in naaşı gözyaşları arasında son yolculuğunda uğurlandı.
Üsteğmen rütbesiyle 10 Kasım 1953’te Atatürk’ün naaşını Etnoğrafya Müzesi’nden Anıtkabir’e taşıyan takımın komutanı olan emekli Tümgeneral Mehmet Remzi Güven, 88 yaşında vefat etti. Güven için Karşıyaka Mezarlığı Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Ankara Merkez Komutanı Tuğgeneral Nevzat Büyükceran, Ankara Garnizonu’nda görevli subay ve astsubaylar, oğlu Ali Hikmet Güven, kızı Sulhhan Aycan, torunları Gülen, Güven, Ceren ve Beren Aycan, yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze töreni sırasında Güven’in kızı Sulhhan ile torunları gözyaşlarını tutamadı. Karşıyaka Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Güven’in naaşı, helallik alınıp dua edildikten sonra cenaze aracına konularak defnedilmek üzere İzmir’e uğurlandı.
Mehmet Remzi Güven, Atatürk’ün naaşının 63 yıl önce Etnografya Müzesi’nden Anıtkabir’e nakli konusunda ilginç ayrıntılar anlatmış, 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın ileride çıkabilecek komplo teorilerini hesap ederek, "Başka kişiyi toprağa verdiler demesinler. Son bir kez yüzünü görelim" dediğini aktarmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.