Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk’e Altınlarını Veren Müftü Dualarla Anıldı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Milli Mücadele’yi başlatmak için geldiği Amasya’da kendisini karşılayan Amasyalılara öncülük edip Milli Mücadele’ye destek olmak için şehirde kurulan cemiyete altınlarını bağışlayıp...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 13:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk’e Altınlarını Veren Müftü Dualarla Anıldı
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 12 Haziran 1919’da Milli Mücadele’yi başlatmak için geldiği Amasya’da kendisini karşılayan Amasyalılara öncülük edip Milli Mücadele’ye destek olmak için şehirde kurulan cemiyete altınlarını bağışlayıp Atatürk’e veren eski Müftü Abdurrahman Kamil Efendi mezarı başında anıldı.
“Paşam bütün Amasya emrinizdedir. Gazanız mübarek olsun” sözüyle Mustafa Kemal’e destek çıkan Abdurrahman Kamil Efendi, kentte düzenlenen Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Festivali’nin ikinci günü etkinlikleri kapsamında Tekirdede Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı.
Anma törenine Amasya Valisi Salih Işık, Belediye Başkanvekili Bahattin Aşık, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Müftüsü İsmail İpek, diğer yetkililer ve hayatta olan torunları da katıldı.
Kuran’ı Kerim okutulması ve duaların ardından Vali Işık ve beraberindekiler mezara çiçek bıraktılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.