Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk, Paris Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle anıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yılı nedeniyle Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğinde anma töreni düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2018 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2018 14:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Atatürk, Paris Büyükelçiliğinde düzenlenen törenle anıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 80. yılı nedeniyle Türkiye’nin Paris Büyükelçiliğinde anma töreni düzenlendi.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 80. yılında Paris Büyükelçiliğinde anıldı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’te ise büyükelçilikte saygı duruşunda bulunuldu. Türkiye Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa’nın katılımcıları selamladıktan sonra saygı duruşuna geçilerek İstiklal Marşı okundu. Ardından Türkiye Paris Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Çağrı Atasoy yaptığı konuşmasında, “Fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüz yıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türk Cumhuriyeti devletinden uzakta, kalplerde derin izler bırakan bu büyük insanı anmanın hüznüyle birlikte haklı gurur ve mutluluğunu da yaşıyoruz” dedi.

“Atatürk ehil bir Başbuğ’dur”

Büyükelçi İsmail Hakkı Musa anma töreninden sonra yaptığı konuşmasında, “Elbette pek çok edip, tarihçi yazar rahmetli Atatürk’ün kimliğiyle ilgili kişiliğiyle ilgili eseriyle ilgili dünya görüşüyle ilgili pek çok şey yazdılar çizdiler. Özellikle de yabancılar. Hâlbuki öncelikle Atatürk’ü bizim nasıl anlamamız gerektiğinin önemli olduğunu tespit etmek durumundayız. Atatürk, toplumu dönüştürebilen, değiştirebilen, yetki ehil büyük bir Başbuğ’dur, büyük bir liderdir. Bir dönüm noktasını teşkil eder onun tarihimizin içinde yaptığı yolculukta bulunduğu dönem kurtuluş savaşı, liderlik ettiği kurtuluş savaşı, eseri olan Türkiye cumhuriyeti elbette Türk tarihinde büyük bir dönüm noktasına büyük bir dönüşüm sürecine işaret eder” dedi.

“Atatürk özgün kişiliğe haiz bir mareşaldir”

Atatürk’ün askeri yönüne de değinen Büyükelçi Musa, “Çok büyük bir devlet adamıdır ama biz Atatürk’ü daha ileriye giden boyutlarıyla görmemiz irdelememiz anlamamız gerektiğini düşünüyorum. Atatürk bir mareşaldir. Türkiye mareşalidir, öyle bir mareşaldir ki özgün bir kişiliğe haiz mareşaldir, Çünkü sivil hayata geçmeyi bilmiştir, gerekli tedbirleri almıştır. Büyük bir organizatördür Atatürk, öncelikle asker olarak da sonra Cumhuriyetin kuruluşundan önce Meclis’in reisidir Cumhurbaşkanıdır. Yeni kurulan devlet de alınması gereken kararları atılması gereken adımları büyük bir öngörüyle başlatmış bir organizatördür, Atatürk’ün başarısı hem askeridir hem siyasidir" diye konuştu.

Türkiye Paris Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Albay Çağrı Atasoy da "Fikir ve eserleriyle yaşadığı dönemin ötesinde yüz yıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türk Cumhuriyeti devletinden uzakta, kalplerde derin izler bırakan bu büyük insanı anmanın hüznüyle birlikte haklı gurur ve mutluluğunu da yaşıyoruz" dedi.

Büyükelçilikte düzenlenen anma törenine Türkiye’nin OECD nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Erdem Başçı ve eşi, Türkiye’nin UNESCO nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Altay Cengizer ve eşi, Büyükelçi İsmail Hakkı Musa’nın eşi sefire, T.C. Paris Başkonsolosu Görkem Barış Tantekin ve eşi, Paris’teki Türk Dış misyonlarında çalışan diplomat ve memurlar ile Paris’teki Türk Sivil toplum Örgütü başkan ve yöneticileri ile vatandaşlarımız hazır bulundu.

(TS-MOŞ-NT-D)

Kaynak: iHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.