Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk İzmir’de anıldı

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında İzmir’de anıldı. 70 yaşındaki Fatma Çoban ise her sene olduğu gibi bu sene de 10 Kasım’da Atatürk Anıtı’nın yanına gelerek Mustafa Kemal Atatürk...

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 78. yılında İzmir’de anıldı. 70 yaşındaki Fatma Çoban ise her sene olduğu gibi bu sene de 10 Kasım’da Atatürk Anıtı’nın yanına gelerek Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimize Kuran okudu.
İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda; İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Aziz Kocaoğlu, Ege Ordu Komutanı Abdullah Recep, askeri ve polis erkanı ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 78 ölüm yıl dönümü nedeniyle anma programı yapıldı. Meydandaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumun ardından Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’de sirenlerin çalmasıyla birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bu sırada trafikte ilerleyen vatandaşlarında araçlarında inerek saygı duruşunda bulunduğu görüldü. Saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okunurken, tören sona erdi.
Fatma teyze her sene gelip Kuran okuyor
Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde her sene olduğu gibi 70 yaşındaki Fatma Çoban da sabahın erken saatlerinde Atatürk Anıtı’nın yanı başında yerini aldı. Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okuyan Fatma Nine, "Ben 70 yaşındayım evladım. Bu vatanın kurtulmasında büyük emeği olan Mustafa Kemal Atatürk ve şehit olan askerlerimiz için her sene buraya gelir kuran okurum. Geçen yıl 10 Kasım’ı unutmuştum. 9 Kasım gecesi rüyamda Mustafa Kemal Atatürk’ü ve burayı gördüm. Sabah uyanınca 10 Kasım olduğunu gördüm ve hemen koşa koşa buraya geldim. Babam her zaman anlatırdı, ’Atatürk kurtardı bizi’ diye" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.