Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Havalimanı’nda ’Leylek’ Alarmı

Havaların ısınmasıyla göç eden leyleklerin hava trafiğini olumsuz etkilememesi için Atatürk Havalimanı’nda alarm verildi. Pilotların kuş sürüleriyle ilgili, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’ni bilgilendirmeleri dikkat çekti.Göç...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Havaların ısınmasıyla göç eden leyleklerin hava trafiğini olumsuz etkilememesi için Atatürk Havalimanı’nda alarm verildi. Pilotların kuş sürüleriyle ilgili, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi’ni bilgilendirmeleri dikkat çekti.
Göç mevsiminin gelmesiyle leylek sürülerinin hava trafiğini olumsuz etkilememesi için hava trafik kontrolörleri de dikkat ediyor. Leyleklerin göç mevsiminin gelmesiyle birlikte İstanbul Atatürk Havalimanı’nı kullanan pilotlar, leylek sürüleri nedeniyle kule görevlilerini telsizlerden sürekli uyarıyor. Hava trafik kontrolörleri ile pilotlar arasında son dönemlerde leylek sürüleriyle ilgili diyaloglar eksik olmuyor. Denize yakın olması nedeniyle Atatürk Havalimanı da leylek sürülerinin geçiş güzergahında bulunuyor. Kule görevlileri de göçmen kuşlarla ilgili çok dikkatli davranıyor. Olası çarpma tehlikelerine karşı da kule görevlileri uçuş trafiğinde leylek sürülerine göre düzenleme yapıyor.
PİLOTLAR KULE GÖREVLİLERİNİ UYARDI
Pilotlar, leylek sürüleriyle ilgili kule görevlilerini uyararak arkadaki uçakların leylek sürüleriyle ilgili dikkatli olması gerektiğini söyleyerek sürekli bilgilendirme yaptı.
Göç eden leylek sürülerinin rüzgardan dolayı zaman zaman ani yön değişiklikleri yapması da uçaklar için tehlikeyi arttırıyor. Kule görevlileri, pilotların leylek sürüleriyle ilgiyi uyarılarına göre uçuş trafiğinde düzenleme yapıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.