Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Havalimanı’nda Kutlu Doğum Coşkusu

Kutlu Haftası Münasebetiyle Atatürk Havalimanı’ndaki Hezarfen Ahmet Çelebi Camii’nde düzenlenen etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.Kutlu Doğum Haftası çerçevede...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kutlu Haftası Münasebetiyle Atatürk Havalimanı’ndaki Hezarfen Ahmet Çelebi Camii’nde düzenlenen etkinliğe, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kutlu Doğum Haftası çerçevede İstanbul Atatürk Havalimanı Hezarfen Ahmet Çelebi Camii’nde gerçekleştirilen programa, havalimanı çalışanları yoğun ilgi gösterdi. Programa 5 bine yakın kişi katılınca içeride yer kalmadı ve cemaat cami avlusunu da hınca hınç doldurdu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski bakan Faruk Nafiz Özak da cuma namazını kılmak için havalimanındaki camiyi tercih etti. Program, Kur’an-Kerim tilaveti ve Amir Ateş İlahi Grubu’nun söylediği ilahilerle başladı. Cami İmam Hatibi Mustafa Coşkun, Peygamber efendimizin hayatından, ahlakından ve insanlığa verdiği mesajlardan çok önemli örnekleri anlatan bir konuşma yaptı.
“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA PEYGAMBER EFENDİMİZİ HATIRLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR”
Cuma namazının ardından cami içinde ve dışında gül dağıtıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve eski bakan Nazif Faruk Özak da cemaate gül dağıttı. Bütün insanlığın Peygamber efendimizin hayatını örnek alması gerektiğini vurgulayan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, , “Bu hafta Kutlu Doğum Haftası. Peygamber efendimizi çeşitli yönleriyle tekrar hatırlama, onu hem ülkemizde hem de dünyamızda tanıma fırsatı bulacağız. Bugünkü dünyanın buna çok ihtiyacı var. Dünyamızdaki hadiselere birlikte görüyoruz. Çatışmalar, kavgalar, savaşlar çeşitli sıkıntılarla insanlık yüz yüze. Bugün her zamankinden daha fazla peygamber efendimizi hatırlamaya ihtiyacımız var. Sadece Müslümanların değil bütün insanlığın yüce peygamberimizin mesajına, davranışına ve ahlakına örnek olan hayatına ihtiyacı var. Yeni yetişen nesillerin çocuklarımızın peygamber efendimizi daha yakından tanımasında çok büyük faydalar var. Kutlu doğum vesilesi ile Peygamber Efendimizi mesajını çok daha iyi tanıma imkanına sahip oluruz” ifadelerini kullandı. Cami İmam Hatibi Mustafa Coşkun ve Amir Ateş de Peygamber efendimizin hayatını anlatan Siyer-i Nebi kitabını programa katılanlara hediye etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.