Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Havalimanı’nda kaldırılan araç X-Ray cihazının yerine yenisi getirilecek

Ağustos ayında Atatürk Havalimanı’nın ana giriş kapısına araçların aranabilmesi için yurt dışından getirilerek deneme amaçlı yerleştirilen ancak uygun şartları tanımadığı gerekçesiyle kaldırılan X-Ray cihazının yerine bir başkası...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2016 14:30
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 14:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağustos ayında Atatürk Havalimanı’nın ana giriş kapısına araçların aranabilmesi için yurt dışından getirilerek deneme amaçlı yerleştirilen ancak uygun şartları tanımadığı gerekçesiyle kaldırılan X-Ray cihazının yerine bir başkası yerleştirilecek.
Bombalı saldırı ve 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Atatürk Havalimanı’nda arttırılan güvenlik önlemleri kapsamında havalimanının ana giriş kapısının bulunduğu bölüme araçların aranabilmesi için geçtiğimiz Ağustos ayının sonunda yerleştirilen X-Ray cihazı, geçtiğimiz günlerde tekrar kaldırıldı. Havalimanına girişte şüpheli görülen araçlar ve şahıslar halen polis ekipleri tarafından bizzat aranıyor.
Yapılan testler sonucunda X-Ray araç tanıma sistemlerinin havalimanı için uygun şartları taşımadığı tespit edilerek, bu alandan kaldırıldığı belirtildi. Havalimanı yetkililerinin başka bir firma tarafından üretilen farklı bir X-Ray cihazını test amaçlı olarak giriş kapısına tekrar yerleştirileceği öğrenildi.
Havalimanındaki araç yoğunluğu rahatladı
Atatürk Havalimanı girişindeki rutin araç aramaları devam ederken, arttırılan araç arama cepleri ve araçların geçişi için şeritlerin üçe çıkarılmasıyla araç yoğunluğunun ciddi şekilde azaldığı görüldü. Daha önce yüzlerce metre araç kuyruğunda dakikalarca bekleyen yolcuların alınan önlemlerle mağduriyetleri büyük ölçüde giderildi.
Atatürk Havalimanı’nda arttırılan güvenlik önlemleri kapsamında araçların aranması nedeniyle oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yurt dışından getirilen araç tanıma sistemleri yaklaşık 2 ay önce havalimanına konulmuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.