Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk Havalimanı’na Yeni Güvenlik Önlemi

Olası terör olaylarını önlemek amacıyla Atatürk Havalimanı’nda yeni bir güvenlik önlemi daha alındı. Avrupa’nın en büyük 10 havalimanının 8’inde bulunan ‘Sıvı Patlayıcı Tespit Cihazı’ Atatürk Havalimanı’na da yerleştirildi.Artan...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 15:39
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 15:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Olası terör olaylarını önlemek amacıyla Atatürk Havalimanı’nda yeni bir güvenlik önlemi daha alındı. Avrupa’nın en büyük 10 havalimanının 8’inde bulunan ‘Sıvı Patlayıcı Tespit Cihazı’ Atatürk Havalimanı’na da yerleştirildi.
Artan terör olayları sonrasında ülke genelinde alınan güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Bu önlemler kapsamında Atatürk Havalimanı’nda alınan önlemler de artırıldı. Dış Hatlar Terminali Gidiş bölümündeki pasaport kontrol noktasının arka kısmındaki arama noktasına yerleştirilen Sıvı Patlayıcı Tespit Cihazı sayesinde artık çanta ve valizlerdeki sıvı ürünlerin patlayıcı olup olmadığı tespit edilebilecek.
Ürüne ilişkin bilgiler veren üretici firma yetkilisi Umut Akın, “Cihaz uçaklara alınmayan sıvıların patlayıcı olup olmadığını tespit ediyor. Patlayıcı olmadığı kontrolden geçen ürünler, uçağa dahil edilecek. Şuan demo çalışması yapıyoruz. Olumlu sonuç almamız halinde ülkemizde bu cihaz kullanılmaya başlanacak. Şuan bu cihaz Avrupa’nın en büyük 10 havaalanının 8’inde aktif olarak kullanılmaktadır. Eğer cihaz yaygın olarak kullanılmaya başlarsa yolcuların getirdiği her türlü sıvı, parfümler, kutu içecekler hepsi uçağa kabul edilebilir” şeklinde konuştu.
Şu an için deneme aşamasında olan cihazın yaklaşık bir ay sonra diğer kontrol noktalarına da yerleştirilmesi amaçlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.