Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atatürk büstüne çirkin saldırı

Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Aşağıulupınar Mahallesi’nde yer alan Atatürk büstü kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Kırılan büstün yerine yenisini yerleştiren CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Atatürk’ün hedef alınmasına...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’nın Darende ilçesine bağlı Aşağıulupınar Mahallesi’nde yer alan Atatürk büstü kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Kırılan büstün yerine yenisini yerleştiren CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Atatürk’ün hedef alınmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Darende ilçesi Aşağıulupınar Mahallesi’ndeki eski belediye binası önünde bulunan Atatürk büstü kimliği belirsiz kişilerce kırıldı. Olayın duyulmasının ardından jandarma ekipleri soruşturma başlatırken CHP İl Başkanı Enver Kiraz da partililerle birlikte olayın yaşandığı Aşağıulupınar Mahallesi’ne gitti.
Anıt önünde açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin en büyük devrimcisi ve kurucusu olduğunu belirterek, “Bugün 30 Ağustos’u kutladığımız bugünde zaferin kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik olarak yapılan saldırılar asla kabul edilemez. Bu tip saldırılara asla geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.
Bu tür saldırıların bilinçli olarak yapıldığını savunan Kiraz, “Son dönemlerde şunu anlayamıyoruz. Bu Atatürk düşmanlığı nereden kaynaklanıyor. Büste bile tahammül edemeyen anlayış, hangi sakat zihniyetten kaynaklanıyor. Ama şunu biliyoruz ki özellikle son dönemlerde siyasilerimiz Atatürk’e yönelik, Cumhuriyetin değerlerine yönelik saldırılar yapıyorlar. Bunlar elbette ki birilerini cesaretlendiriyor. Bunu yapanlar onlardan cesaret alıyor” ifadelerine yer verdi.
CHP olarak bu tür saldırılara asla izin vermeyeceklerinin altını çizen Kiraz, “Bu tip saldırılarla Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef alınmasına izin vermeyeceğiz. Cumhuriyetin değerlerine hedef alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e kimler saldırırsa saldırsın, bizler bu ülkenin çağdaş, aydınlık ve bu ülkenin nasıl kurulduğunu bilen insanlar olarak bu tip saldırılara asla geçit vermeyeceğiz ve asla teslim olmayacağız” şeklinde konuştu.
Tahrip edilen Atatürk büstünün yerine yenisini yerleştirdiklerini belirten Kiraz, “Buradan Atatürk büstlerine saldıranlara sesleniyoruz. Sizlere dünyayı dar ederiz, onun için herkes ayağını denk alsın. Bu saldırıları yapanlar yapmadan önce bir daha düşünsün. Buradan savcılarımızı ve yetkililerimizi göreve çağırıyorum” diye konuştu.
Kiraz, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.