Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ataşehir’de salgın günlerinde hizmetler aralıksız sürüyor

KORONA VİRÜS SALGINI SEBEBİYLE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALARAK KORUNMA ÖNLEMLERİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARAN ATAŞEHİR BELEDİYESİ; TEMİZLİK, DEZENFEKSİYON, DENETİM, SOSYAL DESTEK VE EĞİTİM ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2020 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2020 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ataşehir’de salgın günlerinde hizmetler aralıksız sürüyor

Korona virüs salgını sebebiyle gerekli tedbirleri alarak korunma önlemlerini en üst seviyeye çıkaran Ataşehir Belediyesi; temizlik, dezenfeksiyon, denetim, sosyal destek ve eğitim çalışmalarına devam ediyor.

İlçede bulunan kamusal ve halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları aralıksız sürüyor. Okullar, ibadethaneler, sağlık merkezleri ile başlayan ilaçlama çalışmaları tüm ilçe çapında; toplu ulaşım durakları, minibüsler, parklar, muhtarlıklar, noterler, dernek büroları ve spor sahaları ile devam ediyor.

Belediye ekiplerinin Ataşehir genelinde korona virüs’e karşı iş yeri denetimleri de aralıksız sürüyor. Çalışma saatleri, sosyal mesafenin korunması, ortam temizliği, hijyen koşulları, maske ve eldiven kullanılması sıkı denetim altında tutuluyor.

Semt pazarlarını da sıkı takipte bulundurun Zabıta ekipleri, tezgâhların uygun mesafe aralığında kurulmasını ve pazar yerlerine çocukların alınmamasını da kontrol ediyor. Ataşehir’deki semt pazarlarında tezgâhlar kurulmadan önce yıkama ve ilaçlama çalışması yapılıyor, akşam tezgâhlar toplandığında da tekrar pazar alanı yıkanıp ilaçlanıyor. Ayrıca bilgilendirme broşürü ve çöp poşeti dağıtımı da yapılıyor.

Sosyal destek her geçen gün büyüyor

Salgın nedeniyle sokağa çıkamayan 65 yaş üstü, engelli veya ihtiyaç sahibi vatandaşlara, günlük sıcak yemek ve ekmek sağlama hizmetinin ardından bir haftadır gıda paketi dağıtımına da başlandı.

Bu zor günlerde sokak hayvanları ve kuşları da unutmayan Ataşehir Belediyesi, can dostlarımız için uygun alanlara mama ve yem bırakıyor.

Bu süreçte daha çok Ataşehirliye ulaşabilmek için Ataşehir Belediyesi sosyal medya hesaplarından da canlı olarak; spor, pilates, psikolojik destek, çocuklar için tiyatro ve gösteri yayınları yapılıyor. Üniversite giriş sınavına hazırlanan öğrenciler için de internet üzerinden online eğitim ile ders desteği devam ediyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.