Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ataşehir’de 29 Ekim coşkusu

Ataşehir’de Cumhuriyet’in 93’üncü yaşı Manga ve Kıraç konserleriyle coşku içinde kutlandı. İsmet İnönü, Tarık Akan, Aşık Veysel gibi isimlerin sokaklardaki canlı heykelleri de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.Ataşehir Belediyesi,...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 23:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 23:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ataşehir’de Cumhuriyet’in 93’üncü yaşı Manga ve Kıraç konserleriyle coşku içinde kutlandı. İsmet İnönü, Tarık Akan, Aşık Veysel gibi isimlerin sokaklardaki canlı heykelleri de vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.
Ataşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İsmet İnönü, Aziz Nesin, Halide Edip Adıvar, Aşık Veysel, Tarık Akan gibi bir çok ismin hafızalardaki görüntülerini heykellerle canlandırılarak Ataşehir sokaklarına taşıdı. Bayram etkinlikleri, Özgürlük Parkı’ndan kortej yürüyüşü ile başladı. Canlandırılan heykellerin bulunduğu sokaklardan geçen binlerce vatandaş heykellerle bol bol fotoğraf çektirdi. Ayrıca Atatürk’ün Kocatepe’de zihinlerimizde yer eden görüntüsünün ışıklandırılmış üç boyutlu hali de vatandaşların ilgi odağı oldu. Binlerce vatandaşın olduğu yürüyüşe Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve kızı ile katıldı.
Cumhuriyet Parkı’na kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüyen coşkulu kalabalık, yürüyüşün sonunda Manga ve Kıraç‘ın konseriyle Cumhuriyet’in yeni yaşını kutladı. Manga’nın solisti Ferman Akgül’ün üzerinde ay yıldızlı kırmızı tişörtle sahneye çıkması izleyicilerden alkış topladı. Konser alanında lazer ışıklarıyla yapılan Türk Bayrağı simgesi de vatandaşların beğenisini kazandı. Havai fişek gösterileri eşliğinde Manga ve Kıraç’ın sevilen şarkılarını hep bir ağızdan söyleyen vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı.
“Anadolu devriminin, en büyük meşalesi 93 yıldır yolumuzu aydınlatıyor”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 93’üncü yaş gününü kutlamak için bir aradayız. Anadolu devriminin, en büyük meşalesi 93 yıldır yolumuzu aydınlatıyor. Bugün binlerce aydınlık yürekle, bir araya geldiğimiz bu alanda her yıl olduğu gibi, bu yıl da Cumhuriyet Bayramı’mızı büyük bir onur ve gururla kutluyoruz. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden bu en büyük bayramımızda geçmişimizle övünüyor, yarınlarımıza sizlerin gözlerinden yansıyan azim, yüreklerinizden yayılan cesaretle güven içinde yürüyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.