Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Atalarının izinde ’Zafere’ yürüdüler

Büyük Taarruz ve Zafer Haftasının 94. yıl dönümü kutlama törenlerinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Kocatepe’ye Zafer Yürüyüşü” bu hafta da coşku içerisinde yapıldı. Yağmura rağmen Türkiye’nin dört bir yanından...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 07:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 07:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Büyük Taarruz ve Zafer Haftasının 94. yıl dönümü kutlama törenlerinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “Kocatepe’ye Zafer Yürüyüşü” bu hafta da coşku içerisinde yapıldı. Yağmura rağmen Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar atalarının izinde zafere yürüdü.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından yürüyüş tıpkı 94 yıl önce olduğu gibi Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Çakırözü köyünden başlatıldı. Yürüyüşte 94 yıl önce olduğu gibi Türk askerinin giydiği kıyafetler ile temsili bir tören mangası oluşturulurken, Mehmetçik 94 yıl önce atalarının giydiği askeri üniforma ile yürüyüşe katıldı. Yürüyüş Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyelerinin katılımcıları Çakırözü köyünden uğurlaması ile başladı. Askeri bando ile uğurlanan katılımcılar Zafer Yolu’ndan yaklaşık 17 kilometre yürüyerek Kocatepe’ye ulaştılar. Yürüyüşte gençlerin çoğunlukta oldukları gözlenirken, ayrıca Türkiye’nin bir çok bölgesinden gelen sivil toplum kuruluşları üyelerinin sayısının da oldukça fazla olduğu gözlendi.
Yürüyüşte katılımcılar yağmura rağmen 17 kilometrelik yolu coşku içerisinde yürüdü. Katılımcılara yolda battaniye ve Türk bayrakları da dağıtıldı. Katılımcılara Büyük Taarruz’un başladığı Kocatepe’nin eteklerine ulaştıklarında ise Denizli Komando Tugayı tarafından hazırlanan çorba ve üzüm hoşafı ikramı yapıldı. Gece boyunca Mehmetçik tarafından katılımcılara 5 bin litre çorba, 5 bin litre de üzüm hoşafı dağıtıldığı belirtildi.
Atalarının yaşadıklarını hissettiler
Yürüyüşte geçen yıllara göre güvenlik önlemlerinin üst seviyede olması dikkatlerden kaçmazken, katılımcılar yürüyüş alanına polis ve jandarma tarafından üstleri arandıktan sonra alındılar. Ayrıca güvenlik güçleri eğitimli köpekler ile bölgede bomba araması da yaptılar. Etkinlikte çok sayıda 112 Acil Servis, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Arama Kurtarma Derneği ekibi de görev yaptı.
Yürüyüşte üşüyenlerin ise yol kenarlarında ateş yakarak bir süre ısındıktan sonra yollarına devam ettikleri gözlendi. Yağmura rağmen yürüyüşlerini devam ettiren katılımcılar, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek, 94 yıl öncesinin manevi atmosferini hissetmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
Kocatepe’nin büyüleyen manzarası herkesi cezbetti
Zorlu yürüyüşün ardından Kocatepe’ye ulaşan katılımcıların ilk işleri ise yorgunlarına aldırmadan Atatürk anıtı önünde fotoğraf çektirmek olması ise dikkatlerden kaçmadı.
Sis ve gece karanlığı altında Atatürk anıtı ile hemen yanı başında duran Türk bayrağı ise kartpostallık görüntüler oluşturdu. Bu müthiş manzarayı çekmek isteyen fotoğraf meraklıları ise adeta bir birleri ile yarıştılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.