Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ataköy Yat Limanı için düzenlenen halk oylamasında uzun kuyruklar oluştu

İSTANBUL (İHA) – İstanbul’da Ataköy sahiline, özel bir firma tarafından yapılmak istenen yat limanını ve ek projeleri konusunda halkın nabzını ölçmek isteyen Bakırköy Belediyesi, Özgürlük Meydanında mini bir halk oylaması gerçekleştirdi....

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İSTANBUL (İHA) – İstanbul’da Ataköy sahiline, özel bir firma tarafından yapılmak istenen yat limanını ve ek projeleri konusunda halkın nabzını ölçmek isteyen Bakırköy Belediyesi, Özgürlük Meydanında mini bir halk oylaması gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde başlayan halk oylamasında uzun kuyruklar oluştu.
Özel bir firmanın Ataköy sahiline yat limanı ve ek projeleri yapmak için geçtiğimiz aylarda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından inşaat ruhsatı alması üzerine Bakırköy Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına karşı Ataköy sahiline verilen ruhsat iptali için dava açtı. Mahkeme, karar alınana kadar yürütmeyi durdurmaya karar verdi. Bakırköy Belediyesi bu süreç içerisinde halkın yat limanı konusundaki nabzını ölçmek için Bakırköy Özgürlük Meydanında ‘Ataköy Yat Limanını ve Ek Projeleri Halka Soruyoruz’ adı altında mini bir halk oylaması başlattı. Sabah saatlerinde başlayan halk oylamasına Bakırköy halkı yoğun ilgi göstererek, meydanda uzun kuyruklar oluşturdu.
"Gayet yerinde demokratik bir eylemdir"
Marina yapılmasına karşı olduğu için uzun süre kuyrukta bekledikten sonra oy kullanan Hıdır Altıntaş, gayet yerinde demokratik bir eylemdir. Bu konu halkın kendisine sorulması gerekiyordu. Biz marina yapılmasın karşıyız çünkü sahiller halkın ortak kullanım alanlarıdır, bunun hakkı da budur, mantığı da budur" dedi.
Marina yapımına tepkisini ortaya koymak istediğini söyleyen Berrin Başbuğ, "Bu çalışma çok güzel, çok iyi ama keşke bu inşaat başlamadan önce yapılsaydı da, başlamadan bitirilmiş olsaydı. Ataköy’ün bütün İstanbul gibi canına okundu" diye konuştu.
Çocukluğunu Bakırköy sahilinde geçtiğini söyleyerek marina yapımına tepki gösteren Şefik Somer, "Çocukluğum Bakırköy’de geçti. Son zamanlarda Bakırköy sahillerinin kapatılmasına karşıyız. Çünkü, senelerdir, bizim Bakırköy’ümüzde sahile çıkılıp hava alacağımız yerlerimiz vardı. Ama son zamanlarda Ataköy’de yapılan Yeşilköy’e kadar uzanan sahil şeridinin kapatılmasına karşı çıkıyoruz. Şimdi de onun için burada oy vermeye geldik. Sahillerimizi korumaya çalışıyoruz ama zaten yapılan yapılmış. İnşallah bundan sonrası için daha faydalı olur" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.