Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AT Nalı Yengeçleri, Ziyaretçilerin İlgi Odağı

Dünyanın en eski ve en büyüleyici yaratıkları arasında yer alan At Nalı Yengeçleri, Nata Vega Outlet Alışveriş merkezinde bulunan Aqua Vega Akvaryumunda ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.4.5 milyon litre su kapasiteli ile Avrupa’nın 3. uzun...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın en eski ve en büyüleyici yaratıkları arasında yer alan At Nalı Yengeçleri, Nata Vega Outlet Alışveriş merkezinde bulunan Aqua Vega Akvaryumunda ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.
4.5 milyon litre su kapasiteli ile Avrupa’nın 3. uzun tünel akvaryumu olan Aqua Vega Akvaryum bünyesinde kendilerine ayrılan özel havuzda yaşayan ve 425 milyon yıl öncesinden günümüze evrim geçirmeden ulaşan at nalı yengeçleri, değişime uğramadan varlıklarını sürdürmeye devam eden canlı türü. Yapısında bulunan demir oksit nedeniyle kanları mavi renkli olan ve kanlarındaki öz sayesinde kanserli hücrelerin teşhis edilmesi ve tedavi yöntemlerinin geliştirilmesinde önemli rol oynadıkları bilinen yengeçlerin ömürleri ise ortalama 60 yıl. At nalı yengeçlerin diğer bir özelliği ise midye, kurtçuk ve omurgasızlarla beslenirken kendi doğalarında beslenmeden bir yıl yaşayabilmeleri.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.