Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASO 1. OSB’den "Trafikte Bir Tek Seni Geçemiyoruz, Yaşama Yol Ver" kampanyasına destek

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1.Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Sağlık Bakanlığı’nın "Trafikte Bir Tek Seni Geçemiyoruz, Yaşama Yol Ver" kampanyasına destek oldu.ASO 1. OSB Türkiye’de ilk kez uygulanan yeni projesiyle Sağlık Bakanlığı’nın...

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2016 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2016 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Sanayi Odası (ASO) 1.Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Sağlık Bakanlığı’nın "Trafikte Bir Tek Seni Geçemiyoruz, Yaşama Yol Ver" kampanyasına destek oldu.
ASO 1. OSB Türkiye’de ilk kez uygulanan yeni projesiyle Sağlık Bakanlığı’nın "Trafikte Bir Tek Seni Geçemiyoruz, Yaşama Yol Ver" kampanyasına destek oldu. Projeyle ASO 1. OSB içinde yer alan 2 kilometre uzunluğundaki ana bulvara kırmızı ve mavi ışıklardan oluşan özel led uyarı sistemi kuruldu. Kurulan bu sistem itfaiye ve ambulans çağrılarına entegre hale getirilerek, güzergahtan itfaiye geçerken kırmızı ışıklar, ambulans geçerken mavi ışıklar yanıp sönerek sürücüleri geçiş üstünlüğünün bu araçlarda olduğu konusunda uyarıyor. Söz konusu projeyle saniyelerin önemli olduğu hayati durumlarda trafikte zaman kaybının önüne geçilecek.
ASO ve ASO 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, söz konusu projenin Türkiye’de ilk kez uygulandığına dikkat çekerek, projenin ülke sathına yayılması gerektiğini bildirdi. Özdebir, "Yangınlar, kazalar ve sağlık sorunları gibi durumlarda ilk müdahale için saniyelerin bile çok önemli olduğunu biliyoruz. Trafik yoğunluğu nedeniyle olası yangın olaylarına ya da kazalara müdahalede yaşanacak gecikmelerin pahalıya mal olduğunu da biliyoruz. Bu olumsuzlukların önüne geçmek adına sanayi kompleksimizde çağın gerekliliğine uygun adımlar atma yolundaki çabalarımız devam ediyoruz. Bu projeyle akıllı led uyarı sistemini hayata geçiriyoruz. Benzer ve daha büyük projelerin ülkemizin kritik kamu kurumları ve hastane güzergâhlarına da uygulanması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.