Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASMO’dan eğitim semineri

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ASMO), Ticaret Sicil Müdürlüğü ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ile işbirliği doğrultusunda ‘eğitim semineri’ gerçekleştirdi. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın...

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2017 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2017 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ASMO’dan eğitim semineri

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(ASMO), Ticaret Sicil Müdürlüğü ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ile işbirliği doğrultusunda ‘eğitim semineri’ gerçekleştirdi. Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın toplantı salonunda gerçekleşen seminere Ticaret Sicil Müdürlüğü ve ATSO’dan uzmanlar katıldı. Eğitim seminerinde konuşan ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, “Maliye Bakanlığı’nın bir ajandası var. Bizim görmediğimiz, bizlere anlatılmayan. Biz şunu anlıyoruz, hissettiğimi söylüyorum. Birkaç yıla kalmaz, 2 tane defter türü kalır. Birincisi basit usul, ikincisi bilanço. Bu bilançoların hepsi de e-defter olarak gelecek önümüze. Bütün yapılanlar, bütün bu tebliğler, girişimler bu ve buna benzer yönelimlerdir. Birkaç yıla kalmaz, e-defter tutmaya başlayacağız. Çünkü Maliye Bakanlığı’nın alt yapısı hazır olduğunu kendileri söyledi” ifadelerini kullandı.

“Birkaç yıla kalmaz e-defter tutmaya başlayacağız”

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla ilgili konuşan Tayfun Çavdar, İslam ülkeleri olarak bir araya gelmeleri ve bir arada hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Kayıt dışılığını kayıt altına almak kadar doğal bir şeyin olmadığını söyleyen ASMO Başkanı Emrullah Tayfun Çavdar, “İmza konusunu farklı yere götürürseniz bu kayıt dışılığı önlemez, arttırır. Görünen o ki Maliye Bakanlığı’nın bir ajandası var. Bizim görmediğimiz, bizlere anlatılmayan. Biz şunu anlıyoruz, hissettiğimiz söylüyorum. Birkaç yıla kalmaz, 2 tane defter türü kalır. Birincisi basit usul, ikincisi bilanço. Bu bilançoların hepsi de e-defter olarak gelecek önümüze. Bütün yapılanlar, bütün bu tebliğler, girişimler bu ve buna benzer yönelimlerdir. Meslek camiası olarak üzerimize düşen, e-defter konusunda bilgimizi ve teknolojik alt yapımızı geliştirmek. Birkaç yıla kalmaz, e-defter tutmaya başlayacağız. Çünkü Maliye Bakanlığı’nın alt yapısı hazır olduğunu kendileri söyledi” dedi.

Uzlaştırıcılık ile ilgili çok çaba sarf ettiklerini dile getiren Çavdar, Akdeniz Üniversitesi, Isparta Süleyman Demirel ve Antalya Bilim Üniversitesi’nden destek alamadıklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.