Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aslan: "Bu yıl bir milyona yakın çocuk, ‘çocuk işçiliği’ yaptığı için okula devam edemedi"

Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, yeterli ve sağlıklı beslenemeyen, eğitim ve kültür hizmetlerinden yeterince faydalanamayan, şiddete, sömürüye, cinsel tacize maruz kalan ve sokakta çalışmak zorunda bırakılan çocuklar...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin Çocuk Hakları Derneği Başkanı Sabahat Aslan, yeterli ve sağlıklı beslenemeyen, eğitim ve kültür hizmetlerinden yeterince faydalanamayan, şiddete, sömürüye, cinsel tacize maruz kalan ve sokakta çalışmak zorunda bırakılan çocuklar nedeniyle bu yıl Dünya Çocuk Günü’nü buruk kutladıklarını söyledi. Aslan, "Bu yıl bir milyona yakın çocuk, ‘çocuk işçiliği’ yaptığı için okula devam edemedi" dedi.
Dernek Başkanı Aslan, Dünya Çocuk Günü dolayısıyla Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde açıklama yaptı. Birleşmiş Milletler’in 1954 yılında oy birliği ile Ekim ayının ilk pazartesi gününü Dünya Çocuk Günü olarak kabul ettiğini anımsatan Aslan, buradaki amacın, çocuklar arasında ortak duygular oluşmasını ve ulusların barış içinde yaşama özlemlerinin pekişmesini sağlamak olduğunu vurguladı.
"Bugün Dünya Çocuk Günü’nü, bizler ülke olarak ne yazık ki buruk kutluyoruz" diyen Aslan, Türkiye’de yoksulluk, işsizlik ve her türlü yoksunluğun arttığını ifade ederek, "Bu yüzden geleceğimiz, ümitlerimiz ve yarınlarımız olan çocuklarımızın çoğu barış, özgürlük, eşitlik, sevgi ve dayanışma ruhuyla yetiştirilememektedir, yeterli ve sağlıklı beslenememektedir, eğitim ve kültür hizmetlerinden yeterince faydalanamamaktadır. Bunun yanında ihmal edilmekte, şiddete, sömürüye ve cinsel tacize maruz kalmakta, uyuşturucuya kurban edilmekte, sokakta çalışmak ve sokakta yaşamak zorunda bırakılmaktadır. Bu anlamda sokakta çalışan, sokakta yaşayan çocukların sayısı ve çocuk suçları da hızla artmaktadır. Bu yıl bir milyona yakın çocuk, ‘çocuk işçiliği’ yaptığı için eğitim hakkından faydalanamayarak okula devam edemedi" diye konuştu.
"Herkesi göreve davet ediyoruz"
Dünyanın birçok ülkesinde çocukların yaşam, eğitim ve sağlık haklarının gasp edildiğine dikkat çeken Aslan, birçok ülkede devam eden savaşlardan da en çok çocukların etkilendiklerini ve öldürüldüklerini kaydetti. Aslan, "Çocuklar yarının büyükleridir. Geleceğin yöneticisi ve güvencesidirler. İnsanlığın mutluluğu, dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunması ve iyi yetişmesine bağlıdır. Çocuklarımızı yoksulluğun olmadığı, barış içinde, çocukça yaşadıkları, demokrasinin tam işlediği ve temiz bir çevrede yetiştirmek için herkesi göreve davet ediyoruz. Bütün dünya çocuklarının günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.