Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASKON Diyarbakır Başkanı Altaç: "Amaç Yeni Dünya Düzeninde Türkiye’nin Önünü Kesmek"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 17 ve 25 Aralık’ta Erdoğan’a ve AK Parti’ye darbe teşebbüsünde bulunan paralel yapının artık alenen terör ve karanlık odaklarla kol kola olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, 17 ve 25 Aralık’ta Erdoğan’a ve AK Parti’ye darbe teşebbüsünde bulunan paralel yapının artık alenen terör ve karanlık odaklarla kol kola olduğunu belirterek, "Türkiye’nin huzur ve kalkınmasının önündeki tek engel terör ve şiddet ile paralel yapının kirli beraberliğidir" dedi.
ASKON Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Paralel yapı ve terör odaklarının amacının yeni dünya düzeninde Türkiye’nin önünü kesmek olduğunu ifade eden Altaç, bu odakların istediklerini almak için her yolu deneyeceğini söyledi. Aydın Altaç, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce ’Biz PKK ve Kandil’de toplanan 10 terör örgütü ile mücadele ederken, içeride bir başka terör örgütüyle daha mücadele ediyoruz. Bu, emniyete ve güvenlik birimlerimize sızmış bir terör örgütü. Bu iki taşeron yapı da, Türkiye’nin istikrarını, demokrasisini ve ekonomisini sabote etmek için görevlendirildiler. Fethullah Gülen Zaman Gazetesi’nde ve Samanyolu yayınlarında, HDP’li bir hükümetin restorasyon hükümeti olacağını ilan ederek, CHP ve MHP üzerinde baskı kurmaya kalktı’ açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD’ye gidişiyle birlikte PKK ile birlikte ABD’de eylem kararı alan ABD’deki paralel yapı üyeleri, PKK bayrakları altında Türkiye düşmanlığı yaptı. ’Katil Türkiye’ sloganları attı. Türkiye’de eskiden beri hep hükümet gitsin diye çırpınan gruplar olurdu bugün ise Cumurbaşkanı gitsin lobisi oluştu. Terör örgütlerinin ortaklıkları da bu noktada devreye giriyor. Bunu ilk Kandil dillendirmişti. Daha sonra Almanya’daki savaş baronlarının söylemi oldu. Ardından Amerika’nın eski büyükelçisi konuyu dile getirdi. PKK, paralel yapı ve Amerika gibi güçlerin amacı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etkisiz kılmaktır. Yapılan ortak çalışmaların amacı da bu doğrultudadır. Eğer Türkiye’nin Suriye’deki politikaları hayata geçerse yeni dünya düzeninde çok önemli bir yer alacaktır. Bu terör gruplarının amacı da bunun önüne geçmekten ibarettir. Yeni Ortadoğu ve dünya düzeninde Türkiye’nin edilgen konumuna dönmesi ve hem bölgesinde hem de dünyada etkisini asgari düzeye indirme gayretidir" diye konuştu.
Ortadoğu’da güçlü bir Türkiye’nin küresel güçlere ciddi engel oluşturduğunun aşikar olduğunu belirten Altaç, çözüm sürecinin akamete uğramasının en büyük sebeplerinden birinin de bu olduğunu söyledi. Aydın Altaç, "Yani, çözüm sürecinin bitmesinde küresel aktörlere gerek terör örgütü ve gerekse paralel yapı gibi odakları harekete geçirmek suretiyle Türkiye’nin iç sorunlarına boğulmasını sağlamaya çalıştılar. Ancak her ne kadar bu oyunun figüranları alet oldu ise de Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımızın tamamı bu oyunu gördü ve oyunun karşısında dik durdu. Görünen o ki bu iki konuda Türkiye’nin kaybedeceği zamanı yoktur. Bir an önce sivil, demokratik ve çoğulcu anayasa ile Türkiye’nin temel sorunlarından kurtulup, siyasal ve ekonomik istikrarını sağlaması gerekiyor. Hükümetin de anayasa çalışmalarında gayretli bir çalışma yürütmesi, hiç bir engele olanak tanınmadan yoluna devam etmesi ülkemizin geleceğinin teminatı olacaktır" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.