Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri operasyonun sürdüğü Karkamış’ta vatandaşlar tarlada çalışıyor

Karkamış sınır bölgesinde vatandaşlar yaşanan askeri operasyona aldırmadan fıstık tarlalarında çalışmaya devam ediyor.Askeri hareketliliğin yaşandığı Karkamış’ta vatandaşlar can tehlikesine aldırmadan tarlalarında çalışarak fıstık...

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askeri operasyonun sürdüğü Karkamış’ta vatandaşlar tarlada çalışıyor
Karkamış sınır bölgesinde vatandaşlar yaşanan askeri operasyona aldırmadan fıstık tarlalarında çalışmaya devam ediyor.
Askeri hareketliliğin yaşandığı Karkamış’ta vatandaşlar can tehlikesine aldırmadan tarlalarında çalışarak fıstık hasadına devam ediyor. Çatışmanın yoğun olarak sürdüğü Karkamış-Cerablus arasında sınıra 1,5 kilometre uzaklıkta her yaştan vatandaş fıstık tarlalarında çalışıyor.
Bölgede terör örgütlerinin temizlenmesi gerektiğini belirten Ahmet Yılmaz isimli vatandaş, “Gece boyunca hem biz hem de çocuklarımız tedirgin olduk. Terör örgütlerinin bölgemizden gitmesi lazım. Askerimiz git derse gideceğiz, aksi takdirde memleketimizi terk etmeyeceğiz” dedi.
Miyese Yılmaz, “Kürt, Türk hepimiz kardeşiz. Bu savaş neden? Silahların, bombaların içinde ekmek parası için çalışıyoruz. Kurşun da sıksalar, bomba da atsalar biz buradayız’’ şeklinde konuştu.
"Suriye gibi olmak istemiyoruz"
Ayşe Aslan ise ’’Suriye gibi olmak istemiyoruz. Bu iman bizde olduğu sürece vatanımızı kimseye teslim etmeyeceğiz. Biz vatan için çalışıyoruz. Türkiye için yaşıyoruz. Gerekirse biz kadın olarak savaşa gideriz’’ ifadelerini kullandı.
Ahmet Yıldırım da Suriyeli vatandaşlar gibi olmak istemediklerini belirterek, ’’Onlardan korkmuyoruz. Onlar bir avuç biz daha fazlayız. Türk milleti cesaretlidir. 3 tane bomba yanıma düştü yine de gitmedim. Allah’a şükürler olsun kaçıp gittiler. Giden gitti gitmeyen memleketini bırakmaz. Askerimiz polisimiz var. Suriye gibi olmak istemiyoruz’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.