Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri Kaynaklar: "Görevlendirilecek ABD personeli Genelkurmay Karargahı’nda görev yapmayacak"

Askeri kaynaklar, ABD-Türkiye arasında daha hızlı koordinasyon için görevlendirilecek ABD personelinin hiçbir şekilde Genelkurmay Karargahı’nda görev yapmayacağını açıkladı.Askeri kaynaklar, ABD-Türkiye arasında yapılan görüşmede Suriye...

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2016 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2016 18:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Askeri kaynaklar, ABD-Türkiye arasında daha hızlı koordinasyon için görevlendirilecek ABD personelinin hiçbir şekilde Genelkurmay Karargahı’nda görev yapmayacağını açıkladı.
Askeri kaynaklar, ABD-Türkiye arasında yapılan görüşmede Suriye ve Irak konuları ile ilgili olarak ABD-Türkiye arasında daha hızlı bir koordinasyonun sağlanabilmesi maksadıyla TSK tarafından yapılan teklifin ABD tarafından da uygun görüldüğünü kaydetti. Askeri kaynaklar, teklifin her iki tarafın belirleyeceği heyetlerin Ankara’da anında toplanabileceği şekilde tedbir alınması ve heyetlerin başına üst rütbeli bir ismin belirlenmesi, ihtiyaç hasıl olduğunda bunların hemen bir araya gelerek sorunları görüşmeleri şeklinde olduğunu belirterek, “ABD de bu kapsamda üst düzey bir personelini görevlendirdi. Ancak bu kişi hiçbir şekilde Genelkurmay Karargahı’nda görev yapmayacak. ODC veya ABD Ankara’daki askeri ataşeliklerinde bulunacak ve görevini orada yürütecek. İhtiyaç olduğunda bu heyetler bir çalışma grubu şeklinde bir araya gelecek ve görüşecek" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.