Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devri başladı

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmündeki kararnameyle Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi kararlaştırılan askeri hastanelerden Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 18:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmündeki kararnameyle Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi kararlaştırılan askeri hastanelerden Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı.
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından uygulanan OHAL kapsamında çıkarılan kanun hükmündeki kararnameyle askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda Gümüşsuyu Asker Hastanesi, saat 17.00’de düzenlenen devir teslim töreni ile Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, Kasımpaşa Asker Hastanesi ise Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlandı. Gümüşsuyu Asker Hastanesi’ndeki törene İdari Amir Albay Nazım Yorulmaz’ın yanı sıra hastane çalışanları ve Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Erol Kısmet katıldı.
Törende konuşan Albay Yorulmaz, “15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan tasvip etmediğimiz olaylar neticesinde OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması ve Milli Savunma Üniversitesi kurulması ile kanun hükmünde kararname gereği Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği’ne devir ve teslimi yapılacaktır. Devir teslimin şimdiden ülkemize, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Sağlık Bakanlığı’na hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği Başkanı Kısmet ise, “Bugün çalışanlar dahil bu kurumda hizmet etmiş, hasta bakmış, ameliyat etmiş bütün herkese teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bu kurumları buralara kadar getirmişler, insanlardan dua almışlar ve yapılabilecek en güzel mesleği yapmışlar. Hiç tasvip edilmeyecek, bu ülkenin başına bela olabilecek bir sıkıntı atlattık. Biz burayı en güzel şekilde hep beraber devam ettirebileceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Beyoğlu Kamu Hastaneleri Birliği ve Gümüşsuyu Asker Hastanesi yetkilileri, birbirlerine teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. Ardından yetkililer, tarihi hastanenin merdivenlerinde hatıra fotoğrafı çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.