Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asker ikizler demokrasi nöbetinde

Ordu’da her akşam Büyükşehir Belediyesi önünde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için düzenlenen ‘demokrasi nöbeti’ne katılan askeri üniformalı ikiz bebekler, Orduluların maskotu oldu.Ordu Büyükşehir...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Asker ikizler demokrasi nöbetinde
Ordu’da her akşam Büyükşehir Belediyesi önünde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini protesto için düzenlenen ‘demokrasi nöbeti’ne katılan askeri üniformalı ikiz bebekler, Orduluların maskotu oldu.
Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde 15 Temmuz tarihinden sonra bir haftadır her akşam düzenlenen demokrasi nöbetine Volkan ve Ayla Dilmen çifti 10 aylık ikiz bebekleriyle katılıyor. Erzincan’da vatani görevini yapan amca Seyfullah Dilmen’in gönderdiği yarbay rütbeli askeri kıyafetler ile herkesin ilgisini çeken ikiz bebekler, alanda bulunanların sevgi gösterisiyle karşılaşıyor.
Asker üniformalı ikiz bebekleri konuşması sırasında fark eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, anne- babayı kürsüye davet etti. İkizleri kucağına alarak seven Başkan Yılmaz, onlarla fotoğraf çektirdi.
“İnşallah biri Genelkurmay Başkanı, diğeri Jandarma Genel Komutanı olur”
İkiz bebeklerin babası Volkan Dilmen yaptığı açıklamada, 15 Temmuz sürecinde darbeye karşı olarak sokaklarda olduklarını söyledi. İkizlerin kıyafetlerini askerde olan kardeşinin yolladığını anlatan Dilmen, "Erzincan’da er olarak askerlik yapan kardeşim kıyafetleri gönderdi. O da tabi ki bizimle beraber. Özellikle kendisi bu süreçte kıyafetlerin bebeklerin üzerinde olmasını istedi. İnşallah geleceğin, vatan ve millete hayırlı bireyleri olurlar. Üzerlerinde yarbay üniforması var ama benim gönlüm de biri Genelkurmay Başkanı olur, bir tanesi de Jandarma Genel Komutanı olsun isterim. Asker ve askere sevdalı biri olarak temennim bu yönde" dedi.
Dilmen, ikizleriyle birlikte darbeye karşı olduklarının altını çizerek, sokaklarda beklemeye devam edeceklerini ve ülke için her şeyin en güzel yönde ilerlemesini istediklerini belirtti. Anne Ayla Dilmen ise Türkiye’de yaşanan darbe girişimi karşısında çok üzüldüğünü vurgulayarak, "Allah’ım bu durumları bir daha yaşatmasın. Allah’ım Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile iktidarda bulunan herkesi başımızdan eksik etmesin. Tek temennimiz bu. Biz de demokrasi nöbetini bebeklerimize asker kıyafetlerini giydirerek tutuyoruz" diye konuştu.
Dilmen, bebeklerden dolayı sabaha kadar sokaklarda kalamadıklarını ancak her zaman gönüllerinin vatandaşlarla birlikte olduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.