Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asker çocuklarının darbe mağduru olduğunu söyleyen aileler, tahliye bekliyor

Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan asker ve yargı mensuplarının ailelerinin Silivri Cezaevi önündeki bekleyişi sürüyor. Aileler, yakınlarının FETÖ ile bağlantısı olmadıklarını savunarak, tahliye...

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2016 12:39
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2016 12:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan asker ve yargı mensuplarının ailelerinin Silivri Cezaevi önündeki bekleyişi sürüyor. Aileler, yakınlarının FETÖ ile bağlantısı olmadıklarını savunarak, tahliye edilmelerini istedi.
15 Temmuz askeri darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında birçok asker ve yargı mensubu tutuklandı. Darbe gecesi tatbikat olduğu söylenerek kışlalarından çıkarılan birçok er ve erbaşın ailesi de çocuklarının suçsuz olduğunu savunarak, Silivri Cezaevi önünde bekleyişlerini sürdürüyor. Birçok asker ve yargı mensubunun FETÖ üyesi olarak gösterilmeye çalışıldığını iddia eden aileler, devlet yetkililerine seslerini duyurabilmek için cezaevi önünde nöbet tutuyor. FETÖ’ye tepki gösteren aileler, mağdur olduklarını dile getirdi.
"kiramı ödeyemiyorum"
Hamile bir kadın, darbe girişimi nedeniyle günlerdir mağdur olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanı, başbakana sesleniyorum. Hamileyim, evde iki tane çocuğum var. Kiramı ödeyemiyorum. Ev sahibi eşyalarımı dışarıya koyacak. Ben gideceğim askeriyenin bahçesinde yatacağım" ifadelerini kullandı.
“Bunlar devleti seven insanlar”
Oğlunun iki yıllık hakim olduğunu belirten Mehmet Gündüzalp, “Oğlum ne örgütün okullarına gitti ne yurtlarında kaldı. Örgütle yakından uzaktan alakası yok. Bir aydır oğlum içeride ben özürlüyüm, diğer oğlum da askere yeni gitti. Biz mağdur olduk. Bunlar devleti seven insanlar, bir iftira kampanyasıdır gidiyor, bunun önüne geçilmesi lazım” dedi.
“Komutanları tarafından kaldırıldı”
Asker oğlunun suçsuz olduğunu dile getiren Hatice Zaroğlu, “Oğlum İzmir’den Yalova’ya sözleşmeli er olarak geldi. Komutanları tarafından kandırıldı, hiçbir suçu günahı yok. 1,5 aydır cezaevinde yatıyor. Bir an önce içeriden çıkmasını istiyoruz. Devlet büyüklerimize sesleniyoruz, çok mağduruz” diye konuştu.
“Biz vatan elden gidiyor diye sokaklara döküldük”
Askerlerin ’tatbikat var’ diyerek kandırıldığını ifade eden Rabia Sayan, “Çocuklarımız kendilerini ne olduğunu bilmedikleri bir ateşin ortasında buldular. Çocuklarımız kampta diye rahattık. Çocuklarımızı kurban ettiler. Cumhurbaşkanımız,  Başkanımıza sesleniyorum yardım edin, sesimizi duyun. Biz vatan elden gidiyor diye sokaklara döküldük “diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.