Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asırlık zeytin ağaçları yeni yerlerine taşınıyor

Kepez Belediyesi, imar yollarında kalan ilçenin asırlık zeytin ağaçlarını, Dokumapark’ta oluşturulan zeytin bahçesine taşıyor.Kepez Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yol yapım çalışması alanında kalan asırlık zeytin ağacını...

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2017 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2017 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Asırlık zeytin ağaçları yeni yerlerine taşınıyor

Kepez Belediyesi, imar yollarında kalan ilçenin asırlık zeytin ağaçlarını, Dokumapark’ta oluşturulan zeytin bahçesine taşıyor.

Kepez Belediyesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yol yapım çalışması alanında kalan asırlık zeytin ağacını kökünden sökürek, Dokumapark’a nakletti. Asırlık ağaç, burada oluşturulan zeytin bahçesinde yeniden toprakla buluşturuldu.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imarlı yollarda kalan zeytin ağaçlarını ve diğer ağaçları kesip yok etmeyip, başka bir alanda yeniden değerlendirdiklerini söyledi.

Dokuma’da anıt ağaçlardan zeytin bahçesi

Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesini, anıt ağaç niteliğindeki zeytin ağaçlarının merkezi haline getireceklerinin altını çizen Başkan Hakan Tütüncü, “İmar yollarında kalan asırlık zeytin ağaçlarını kesip yok etmiyoruz. İtinayla Dokumapark’ta oluşturduğumuz zeytin bahçesine dikiyoruz. Proje kapsamında Mehmet Akif Mahallesi’nde yol yapım sahasında kalan anıtsal zeytin ağacını da itinayla kökünden sökerek, Dokumapark’taki zeytin bahçesine diktik. Zeytin bahçesine, zeytin ağaçlarını dikmeye devam edeceğiz. Akhisar’dan getirdiğimiz yaklaşık bin yılık 2 anıt zeytin ağacını da diktiğimiz Dokuma alanı harika bir zeytin bahçesi olacak” dedi.

“Mor Salkımlı Sokak”

Tütüncü, yol yapım sahasında kalan zeytin ve diğer ağaçları Dokumapark dışında caddelerde, büyük parklarda da değerlendireceklerini kaydetti.

Cadde peyzajında narenciye ağaçlarının dikilmesine de önem verdiklerini aktaran Başkan Hakan Tütüncü, peyzaj çalışmasında Akdenizin en güzel bitkisi olan begonvili de kullanacaklarını belirtti. Tütüncü, bu kapsamda Dokumapark’ta, begonvillerle süslü harika bir ‘Mor Salkımlı Sokak’ oluşturduklarını ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.