Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asırlık Kandil Geleneği

Düzce’nin Koçyazı Mahallesi’nde bir kandil geleneği 107 yıldır devam ediyor.Kandil günü akşam namazını Koçyazı Mahallesi Camii’nde kılan mahalle halkı, ardından evlerinden getirdikleri pilav, tavuk, et ve ayranları caminin içerisine...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 22:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 22:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Düzce’nin Koçyazı Mahallesi’nde bir kandil geleneği 107 yıldır devam ediyor.
Kandil günü akşam namazını Koçyazı Mahallesi Camii’nde kılan mahalle halkı, ardından evlerinden getirdikleri pilav, tavuk, et ve ayranları caminin içerisine kurulan sofralarda birbirlerine ikram ediyorlar. 7’den 70’e herkes beraberce aynı sofrada oturarak yiyeceğini paylaşıyorlar.
Mahalle muhtarı İsmet Mısır, geleneğin 107 yıldır sürdüğünü söyleyerek “Mahalle halkımızla cemaatimizle birleşerek bu geleneği sürdürüyoruz. Huzura, barışa o kadar çok ihtiyacımız var ki. Kandiller de bunlara bir vesile. Kandil demek barış demek, huzur demek, kardeşlik demek. Sevginin, saygının, berberliğin bir simgesidir. İnşallah bundan sonra bu olaylar durur daha nice kandillere barış ve huzur içerisinde gireriz” dedi.
Cami cemaati de yaşanan geleceğin çok anlamlı olduğunu ve bu geleneği devam ettirmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Düzenlenen etkinlik sonrası camide Regaip Kandili dolayısıyla düzenlenen program takip edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.