Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asırlık Çınar Eşiyle Aynı Gün Öldü

Bir asırdır yaşamı sürdüren ve son olarak 71 yaşındaki oğlu ile birlikte yaşayan 100 yaşındaki Eskişehirli Fatma Şeker, eşinin ölüm gününde hayata gözlerini yumdu.İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak’ta yaşayan, Rumi takvime...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Asırlık Çınar Eşiyle Aynı Gün Öldü
Bir asırdır yaşamı sürdüren ve son olarak 71 yaşındaki oğlu ile birlikte yaşayan 100 yaşındaki Eskişehirli Fatma Şeker, eşinin ölüm gününde hayata gözlerini yumdu.
İstiklal Mahallesi Reşadiye Esnafı Sokak’ta yaşayan, Rumi takvime göre 1332 (Miladi takvime göre 1916) doğumlu olan Fatma Şeker, yaklaşık 10 gün önce Anneler Günü’nde İHA muhabirlerine konuşmuş, 71 yaşındaki oğlu İsmet Şeker ile yaşadıklarını anlatmıştı. Çevresine gülücükler saçan anne Şeker, çocuklarını daima 3 yaşında gördüğünü söylemişti. Çocuklarının gözünde ise ’Sultan’ olarak görülen Fatma Şeker, 7 kez kutsal topraklara gitmişti.
Anneler Günü’nden kısa bir süre sonra rahatsızlanan Fatma nine, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak, asırlık çınar Fatma Şeker’den,10 gün sonra acı haber geldi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Fatma nine, 11 yıl sonra yine bir 15 Mayıs günü hayatını kaybetti.
“ANNEM BABAMLA AYNI GÜN VEFAT ETTİ”
Cenaze töreninde konuşan İsmet Şeker, annesinin babasının ölüm yıl dönümünde hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Şeker, “Hiç bir şeyi yoktu. Birden rahatsızlandı. Hastaneye kaldırdık. Bilinci yerindeydi. Cumartesi günü Almanya’dan kardeşlerim geldi. Ertesi gün ise babamın ölüm yıl dönümüydü. Babam 2005’in Mayıs ayının 15’inde vefat etti. Pazar günü çörek yaptırdık. Hastaneye götürdük, hemşirelere dağıttık. Annemi de gördük bir şeyi yoktu. Biz döndükten 1 saat sonra vefat haberi geldi. Babam 15 Mayıs 2005’de, annem 15 Mayıs 2016’da vefat etti. Bir arzusu vardı. Erzurum’a gitmek istiyordu. Orada bir tanıdığımız vardı ve ’Bir gün gelerek seni götüreceğim’ demişti, ancak nasip olmadı” dedi.
Anne Şeker’in cenazesi Reşadiye Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Asri Mezarlığa götürülerek toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.