Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asiad Onursal Başkanı Aydın: “Kavga Değil İnşa İçin Acilen Yeni Anayasa”

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, millet olarak yapılması gerekenin “kavga değil inşa” olduğunu ifade ederek, bunun için de Türkiye’nin acilen yeni bir anayasa ile yoluna devam etmesi gerektiğini...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Onursal Başkanı Barış Aydın, millet olarak yapılması gerekenin “kavga değil inşa” olduğunu ifade ederek, bunun için de Türkiye’nin acilen yeni bir anayasa ile yoluna devam etmesi gerektiğini belirtti.
ASİAD Onursal Başkanı Barış Aydın yaptığı açıklamada, güçlü ve istikrarlı yeni Türkiye’ye geçiş için yeni bir standarda ihtiyaç olduğunu belirterek, 2023 ve 2071 hedeflerine ancak yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ulaşılabileceğini savundu. Aydın, AK Parti’nin parlamenter sistem içinde demokratikleşme ve ekonomi alanında yapılabileceklerin azamisini yaptığını, ancak mevcut elbisenin Türkiye’ye dar geldiğini ifade ederek, “Güçlü Türkiye, güçlü ekonomi istiyorsak, hızlı büyüme ve bölgesel güç olmayı hedefliyorsak, Türkiye’yi zincirlerinden kurtaracak yeni anayasayı toplumsal uzlaşma ile bir an önce hayata geçirmeliyiz” dedi.
Anayasaların bir ülkenin geleceğini şekillendiren temel metinler olduğunu belirten Aydın, 12 Eylül’den kalan hükümlerin ayıklanması, Avrupa Birliği sürecinde istenenlerin sağlanmasının öncelikli konu olduğunu kaydetti. Aydın, “12 Eylül askeri darbe anayasasından, tüm vesayet odaklarından kurtulup halkın iradesini esas alan, yenilikçi, ileri demokrasi ilkelerine dayalı, özgürlükçü bir anayasa ve başkanlık sistemi ile yolumuza devam etmeliyiz” dedi.
Ülkenin hayati ihtiyacı olan yeni anayasa konusunda muhalefetin gerekli desteği vermesinin tarihi bir sorumluluk olduğunun da altını çizen Aydın, "1 Kasım seçim sonuçları da göstermiştir ki milletimiz yeni anayasa ve başkanlık sisteminin Türk tipi modelle uygulamaya konulmasını onaylamıştır. Bu yönde bir toplumsal uzlaşma vardır. Başkanlık sistemini de içeren yeni anayasa referandumla millete taşınabilir. Başkanlık sistemi için ayrı olarak bir referandum da yapılabilir" diye konuştu.
“YAPMAMIZ GEREKEN KAVGA DEĞİL İNŞA"
Darbecilerce yapılan mevcut anayasanın milli birlik ve beraberliği sağlayamadığını, ekonomik ve sosyal gelişimin önünde engel oluşturduğunu kaydeden Aydın, şunları söyledi:
“Toplumsal kutuplaşma ülkemizin geleceğini tehdit ediyor, enerjisini boşa tüketiyor. Oysa yapmamız gereken kavga değil, inşadır. Maalesef milletimiz arasına sızarak sokakları ateş ve kana boğan terör örgütleri, şimdilerde büyük şehirlerimizde sivil insanlarımızı, insan hayatını, ticari faaliyetleri, ekonomiyi tehdit etmektedir. Teröre destek veren odaklar, Türkiye’yi kutlu yürüyüşünden geri çevirmek ve diz çöktürmek istemektedir. Yönetimin elini kolunu bağlayan kısıtlar, etkili önlemlerin alınmasını güçleştirmektedir. Yeni Türkiye’yi inşa etmenin en temel adımı ise yeni bir anayasa ile tarihimize, sosyal yapımıza uygun güçlü bir yönetim modelini tesis etmektir. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin tam anlamıyla hayata geçmesini, temsilde adaletin, yönetimde istikrarın sağlanmasını, dış politikada sözü dinlenen güçlü bir Türkiye ve güçlü bir ekonomi olmayı istiyorsak bu adımı bir an önce atmalıyız. Türkiye tarihine baktığımızda güçlü tek başına iktidarla yönetildiğimiz dönemlerde ekonomimizde büyüme, istikrarsız koalisyonlarla yönetildiğimiz dönemlerde ise bunun tam tersine ekonomide çöküşler yaşadığımızı görüyoruz. Milletimiz, ilerlememiz önündeki duvarların kalkmasını, yeni anayasa ile zincirlerinden kurtulmuş güçlü bir Türkiye, içeride ve dışarıda güçlü bir yönetim ve güçlü bir ekonomi istiyor. Artık yeni Türkiye’ye geçmenin zamanıdır. 2023 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak için Türkiye’nin yeniden tarih sahnesindeki o güçlü yerini alması için yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile yola devam etmeliyiz. Güçlü ekonomi, güçlü devlet ve bölgesel güç olmak için Türkiye’yi zincirlerinden kurtaracak yeni anayasayı toplumsal uzlaşma içinde bir an önce hayata geçirmeliyiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.