Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASDER Genel Başkan Yardımcısı Hacımustafaoğlu: “FETÖ 28 Şubat’ı gizlice destekledi”

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ’cülerin 28 Şubat sürecinde namaz kılan subaylar hakkında rapor tuttuklarını belirterek, 28 Şubat sürecinde kendisiyle birlikte 400...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Hava Albay Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ’cülerin 28 Şubat sürecinde namaz kılan subaylar hakkında rapor tuttuklarını belirterek, 28 Şubat sürecinde kendisiyle birlikte 400 kişinin Etimesgut’ta gözaltında zulüm gördüğünü söyledi. Hacımustafaoğlu, “FETÖ bu süreci gizlice destekledi” dedi.
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide 15 Temmuz darbe girişimi ele alındı. Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi’ndeki “Darbe” konulu söyleşinin moderatörlüğünü Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş yaptı. Konuşmacı emekli Hava Albay ASDER Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hacımustafaoğlu, FETÖ ve yandaşlarıyla ilgili önemli hatıralarını davetlilerle paylaştı. 28 Şubat’ta Orgeneral Çevik Bir’in milletin ordunun önünde eğilmesi için afişler astırdığını ve baskı uyguladığını kaydeden Hacımustafaoğlu, Silahlı Kuvvetlerde darbe ve darbe girişimlerini din düşmanlarının gerçekleştirdiğini söyledi. Hacımustafaoğlu, “Kışla, lojman ve orduevi arasına sıkışmışlar, halkından kopuk yaşıyorlar” dedi.
“FETÖ 1979 yılında bizi kullanmak istedi”
FETÖ ile ilgili bir anısını da paylaşan Hacımustafaoğlu, 1979’da Harbiye öğrencisiyken İslam’a hizmet eden bir kişi olarak tanıtıldığı için 5 arkadaşıyla onu gizlice ziyaret ettiklerini söyledi. Sabah namazı kıldıklarını ve kahvaltı yaptıklarını anlatan Hacımustafaoğlu, “20 yaşında gençleriz. Bizimle ilgilendi. Döndükten sonra bir teğmen gelerek selamını iletti. Bize, ‘Sizinle çalışmak istiyor’ dedi. O zaman Harp Okullarında FETÖ’cü yoktu. İnançlara baskı vardı. Biz de namaz kılan 5 arkadaşımızla toplanıp, ‘O hoca biz askeriz, birlikte ne iş yapacağız?’ diye düşündük ve reddettik. Meğer adam bizi İzmir Yamanlar’da sınavdan geçirmiş.”
Gazeteci- Yazar Ekrem Kızıltaş ise, 1960 darbesinden 15 Temmuz’a kadar yaşanan darbelerin ve darbe girişimlerinin ülkenin kalkınmasını ve gelişmesini istemeyen güçlerce yaptırıldığını vurguladı. Türkiye’nin enerji geçiş güzergahında olduğuna dikkat çeken Kızıltaş, “Rusya ve Orta Asya’dan gelen enerjinin aktarılması için Türkiye’ye ihtiyaçları var. Türk Akımı anlaşması imzalandı. Rus doğalgazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya ulaştırılacak” dedi.
Kızıltaş, Ortadoğu petrolünün Ceyhan’dan ulaştırıldığını da vurgulayarak, Doğu Akdeniz’de de 15 trilyon metreküplük doğalgaza dikkat çekti. Kızıltaş, “İsrail’in yanı sıra Türkiye, Mısır, Ürdün, Filistin’in, Lübnan’ın, KKTC ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin de bu doğalgazda hakları var” dedi.
Gezi olayları ile 17-25 Aralık olaylarının dış güçler tarafından Erdoğan’a yönelik düzenlendiğinin altını çizen Kızıltaş, “Bunlar kumpastı” dedi.
Kızıltaş, 3’üncü havalimanının dış güçleri rahatsız ettiğini de vurgulayarak, “Frankfurt ve Dubai havalimanlarının gücünü azaltacaksınız. Uluslararası sermayenin gelirini milyar dolarlık karlarının bir kısmını Türkiye’ye çekeceksiniz. Türkiye uluslararası uçuş için uygun bir coğrafyada bulunuyor. Dubai buraya 4 saat, Frankfurt ise 3 saat mesafede. Rahatsız oldular. Recep Tayyip Erdoğan’ı uzaklaştırıp, yerine kolay pazarlık yapacakları birisini getirmek istediler” diye konuştu.
“Sınırda ülkemizi işgal etmek için bekliyorlardı”
Program öncesi bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 15 Temmuz’un aklın ötesinde alçakça bir girişim olduğunun altını çizdi. Bu işgal girişiminin büyüklüğünün her geçen gün daha iyi anlaşıldığını da ifade eden Çağırıcı, “Yüzyılın en alçak işgal girişimiydi. Rabbim bu ümmeti korudu. 21’inci yüzyılda dünyanın insanlığı aradığı bir dönemde yaşadık. Çanakkale ruhu o gece ortaya çıktı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.