Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ARÜ’lü Akademisyen spor tarihine ve çocuk oyunlarına ışık tuttu

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Talha Murathan, Ardahan’da Geçmişten Günümüze Sporun Yolculuğu ve Ardahan’da Çocuk Oyunları ve Spor Kültürü adlı iki kitapla ilimizin spor tarihi...

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ARÜ’lü Akademisyen spor tarihine ve çocuk oyunlarına ışık tuttu

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Talha Murathan, Ardahan’da Geçmişten Günümüze Sporun Yolculuğu ve Ardahan’da Çocuk Oyunları ve Spor Kültürü adlı iki kitapla ilimizin spor tarihi ve geçmişten günümüze oynanan çocuk oyunlarına ışık tuttu. Eserinde Ardahan’ın spor tarihini detaylı bir şekilde dile getiren Akademisyen Murathan, ilin spor tarihini, spor kültürünü, spor kurumsallaşmasını ve tesisleşmesini işledi.

Özellikle teknolojinin gelişmesine paralel olarak teknolojinin ucuzlaması ve yaygınlaşmasıyla bilgisayar oyunlarının; bilgisayar, cep telefonu ve tabletlere kadar ulaşmasının çocuk oyun kültürünü olumsuz etkilediğini belirten Yrd. Doç. Dr. Murathan, günümüzde neredeyse her çocuğun cep telefonu ve tablete sahip olduğuna dikkat çekti. Zaman içerisinde teknolojiye yenilerek unutulmaya yüz tutacak çocuk oyunlarının belgelenerek eser haline dönüşmesinin önemine değinen ARÜ’lü akademisyen, özellikle 2000 kuşağından sonra çocuk oyun kültürünün elektronik oyunlar karşısında olumsuz etkilendiğini ve yavaş yavaş unutulmaya başlandığını ifade etti. Kırsal kesimde çocuk oyun kültürünün daha iyi durumda olduğu bilgisini veren Murathan, Ardahan’ın Orta Asya ve Anadolu arasında önemli bir göç yolu olduğunu ve bu durumun ilin kültürüne önemli katkı sunduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Murathan, Ardahan merkez ve ilçelerinde 94 çocuk oyunu belgelediklerini ifade ederek oyunların kayıt altına alınmasının gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım olduğunu vurguladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.