Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artvin’in Murgul ilçesinin saklı güzellikleri ortaya çıkartılıyor

Artvin’in Murgul ilçesinin saklı güzellikleri ortaya çıkartılıyor.Murgul Kaymakamlığınca hazırlanarak DOKA’ya sunulan Deliklikaya Projesi’nin toplam bedeli 860 bin lira olarak belirlenirken, proje kabulü ile bedelin 210 bin lirası Murgul...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Artvin’in Murgul ilçesinin saklı güzellikleri ortaya çıkartılıyor
Artvin’in Murgul ilçesinin saklı güzellikleri ortaya çıkartılıyor.
Murgul Kaymakamlığınca hazırlanarak DOKA’ya sunulan Deliklikaya Projesi’nin toplam bedeli 860 bin lira olarak belirlenirken, proje kabulü ile bedelin 210 bin lirası Murgul Kaymakamlığınca karşılandı. Hazırlanan projede ulaşım altyapıları kapsamında 3 bin 500 metrelik yolun 2 bin 800 metresi beton, 700 metresi de parke taş ile ulaşıma uygun hale getiriliyor.
DOKA’ya sunulan ve henüz yapım aşamasında olan projenin yani sıra Genya Dağı’ndaki taş gemi görenlerin ilgi odağı olamaya başladı. Saklı doğa ile ilgili bir açıklama yapan Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam, "Murgul’un gelişim noktasında paydaşları yaparken Murgul’un turizm potansiyelini ortaya çıkarabilmek adına bazı önemli alanları belirledik. Bu alanlarımızda Başköy Gönüllü mahallesindeki delikli kaya ve Kürek Köyünde bulunan Gem kaya (Taş Gemi) projesi, Damar Köyü’nde bulunan Karagöl, Korucular Köyü’nde bulunan Çermik ve SİT alanımız ile belirlenen noktalarda projelendirme çalışmalarınızı yürütüyoruz. Görevimizin 24 aylık süre içerisinde hedeflemiş ve planlamış olduğumuz projelere adımlarımızı attık. Bunun yanında delikli kayanın ilerisinde 22 metre yükseklikte şelale arasını yürüyüş parkurları ile doğal güzellikler arasında soluklanacak tesislerimiz gerçekleştiriyoruz. 2017 Artvin turist sezonun başlaması ile Borçka Karagöl’e gelen turistlerimizi de Murgul’a teşvik etmelerini sağlayarak bölge halkına ekonomik katkı sağlayacağını inanıyoruz. Daha yeni inşa ettiğimiz Molla Hamit Cana türbesi ile yeni bir cazibe merkezini oluşturuyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.